Weather Icon

Νετανιάχου για τον  EastMed: Είναι ένα από τα σενάρια μεταφοράς φ. αερίου στην Ε.Ε.

Νετανιάχου για τον  EastMed: Είναι ένα από τα σενάρια μεταφοράς φ. αερίου στην Ε.Ε.

Νετανιάχου: Ενισχύουμε την συνεργασία με Ελλάδα – Κύπρο στην ενέργεια

Στην ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι ένα από τα σενάρια μεταφοράς του φυσικού αερίου του Ισραήλ στην Ευρώπη είναι μέσω του EastMed, ο οποίος περνά από Ελλάδα και Κύπρο.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, λίγες μέρες πριν την Τριμερή Σύνοδο στην Κύπρο, ανέφερε ότι «το Ισραήλ έχει εντοπίσει φυσικό αέριο με ικανά αποθέματα για εξαγωγή. Η Κύπρος έχει επίσης κοιτάσματα. Είναι προφανές ότι θέλουμε να συνεργαστούμε. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους το αέριο θα μπορούσε να εξαχθεί στην Ευρώπη και σε άλλους προορισμούς.» 

«Μελετούμε μια σειρά από πιθανότητες. Δεν έχουμε καταλήξει σε οποιεσδήποτε αποφάσεις. Μια από αυτές είναι ο αγωγός EastMed, ο οποίος θα περνά από την Κύπρο και από την Ελλάδα και μετά από την Ευρώπη. Αυτή είναι μια πιθανότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφερθείς στη συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο τόνισε ότι «έχουμε οικοδομήσει μια συνεργασία, στη διάρκεια της τελευταία δεκαετίας, η οποία αλλάζει την Ανατολική Μεσόγειο. Σχηματίσαμε έναν συνεταιρισμό ανάμεσα στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, τρεις χώρες που δεν είχαν ποτέ προηγουμένως μια τέτοια συνεργασία».

Την ίδια στιγμή, κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός Ισραηλινών επιχειρηματιών επενδύουν στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα της Κύπρου, είπε ότι, «δεν έχουμε οποιαδήποτε πολιτική περιορισμού των Ισραηλινών επιχειρηματιών. Μπορούν να πάνε παντού στον κόσμο, και αυτό κάνουν».

Ωστόσο ανέφερε πως, έχουν ένα περιορισμό: «Δεν πας σε μια περιοχή ή σε μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισραήλ. Αυτό το εμποδίζουμε. Άρα αφού δεν ισχύει κάτι τέτοιο με τα Κατεχόμενα, δεν περιορίζουν εκεί τις επιχειρηματικές αποφάσεις τους».

«Δεν είμαι γνώστης τέτοιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, αλλά μια και το εγείρετε, θα το κοιτάξουμε», σημείωσε.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube