Πυραυλική επίθεση του Ισραήλ κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, άφησε νεκρούς τουλάχιστον τέσσερις Σύρους στρατιώτες και τραυματίες άλλους τέσσερις, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SANA. Επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, το SANA ανέφερε ότι η επίθεση σημειώθηκε νωρίς τη Δευτέρα.

«Στις 02:20 [σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας], ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από το κατεχόμενο Γκολάν, στοχοποιώντας περιοχές στην περιφέρεια της Δαμασκού», ανέφερε η πηγή αυτή στο SANA. Η επίθεση σκότωσε «τέσσερις στρατιώτες και τραυμάτισε άλλους τέσσερις», πρόσθεσε. Το πρακτορείο ανέφερε επίσης «ορισμένες υλικές ζημιές», προσθέτοντας ότι η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε ορισμένους από τους ισραηλινούς πυραύλους.

Το Ισραήλ, το οποίο πραγματοποιεί εδώ και χρόνια επιθέσεις εναντίον στόχων που εκτιμά ως συνδεόμενους με το Ιράν στη Συρία, δεν έχει σχολιάσει σχετικά με την επίθεση.

Βέβαια σπανίως επιβεβαιώνει επίσημα τις επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα στο πλαίσιο αυτού του ακήρυκτου πολέμου, διαμηνύει ωστόσο συχνά πως δεν θα επιτρέψει στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του, να στήσει προγεφύρωμα ή να επεκτείνει την επιρροή του προ των πυλών του.

Η επιρροή του Ιράν έχει αυξηθεί στη Συρία μετά από την υποστήριξη στον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο που ξεκίνησε το 2011.

Ναυτεμπορική