REAL TIME |

Weather Icon

Νέα αρνητική απόφαση για Μπελέρη: Παραμένει προφυλακισμένος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

Νέα αρνητική απόφαση για Μπελέρη: Παραμένει προφυλακισμένος ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

Φωτ. Facebook

Απορρίφθηκε το αίτημα για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί

Το ειδικό δικαστήριο για την πάταξη της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος των Τιράνων απέρριψε σήμερα το νέο αίτημα των δικηγόρων του δημάρχου Χειμάρρας κ. Φρέντυ Μπελέρη για αντικατάσταση της προφυλάκισης του με άλλα περιοριστικά μέτρα, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να ορκιστεί και να αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του.

Οπως ανέφερε η «Κ», τη Δευτέρα, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, η τρίμηνη προθεσμία για την ορκωμοσία του Μπελέρη, κατά τις επίσημες αρχές εξέπνευσε.

Υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο χρόνος για το τρίμηνο μετράει από τις 27 Ιουνίου, οπότε και συνήλθε για πρώτη φορά σε σώμα το δημοτικό συμβούλιο, και επομένως η προθεσμία λήγει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Μπελέρης δεν μπόρεσε, για την ακρίβεια δεν του επετράπη να παραστεί και να ορκιστεί, μια και πλέον βάσει του εκλογικού κώδικα προκηρύσσονται νέες εκλογές. Το πότε θα διεξαχθούν θα αποφασιστεί από την κυβέρνηση, που μπορεί να διαστείλει, ανάλογα με τους σχεδιασμούς της, τον εκλογικό νόμο, ο οποίος τις τοποθετεί εντός 45 ημερών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube