Weather Icon

Μην περιμένετε από την ελληνική κυβέρνηση να συμπαρασταθεί στους Αρμενίους και να καταδικάσει το Αζερμπαϊτζάν

Μην περιμένετε από την ελληνική κυβέρνηση να συμπαρασταθεί στους Αρμενίους και να καταδικάσει το Αζερμπαϊτζάν

Μην έχουμε αυταπάτες και περιμένουμε την Ελληνική κυβέρνηση να συμπαρασταθεί στους Αρμενίους και να καταδικάσει το Αζερμπαϊτζάν (τους αδελφούς των Τούρκων όπως αρέσκονται να λένε οι ίδιοι) για την γενοκτονία που διαπράττει κλείνοντας τον διάδρομο του Λατσίν και καταδικάζοντας σε λιμό 120000 γηγενής Αρμενίους πολίτες του Αρτσάχ, . Άλλο ο λαός και άλλο η κυβέρνηση.

Αντέδρασε ο Κος Μητσοτάκης όταν ο Αλίγιεφ ξεφτίλισε τον πρέσβη μας Κο Πιπερίνγκο.
ΟΧΙ.

Αντέδρασε όταν ο δικτάτορας Αλίγιεφ είπε ότι στο θέμα της Κύπρου, και αν ξεσπάσει πόλεμος με την Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στους Τούρκους και θα πολεμήσει στο πλευρό τους, ότι υποστηρίζει τις τουρκικές διεκδικήσεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο (δηλ. την «Γαλάζια Πατρίδα») και έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της αναγνώρισης του ψευδοκράτους.
ΟΧΙ.

Ίσα ίσα η Ελλάδα συμμετέχει σε όλα τα αθλητικά δρώμενα που γίνονται στο Αζερμπαϊτζάν λες και δεν συμβαίνει τίποτα εκεί, την ίδια ώρα που οι Αζέροι διαπράττουν γενοκτονία, καταδικάζοντας σε λιμό τους Αρμενίους του Αρτσάχ, αποκεφαλίζοντας, εκτελώντας, απαγάγουν άμαχους πολίτες, έχοντας έναν μεγάλο αριθμό αιχμαλώτων πολέμου στις φυλακές.
Ίσα ίσα, φέτος για πρώτη φορά στις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα φιλοξενούμε παιδιά Αζέρων, εκτός από τα παιδιά των ομογενών που ζουν εκεί. Και ποιος το κατάφερε αυτό. Η πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας του Αζερμπαϊτζάν στο σύλλογο ARGO, Κα Saida Mehdiyeva. Η Κα αυτή είναι η σύζυγος του Κου Πιπερίγκου πρώην πρέσβη της Ελλάδος στο Αζερμπαϊτζάν και η οποία τον Φεβρουάριο του 2023 είχε συνάντηση με τον Γενικό γραμματέα απόδημου Ελληνισμού Κο Γ. Χρυσουλάκη.

Αντίθετα σε αντιδιαστολή με την κυβέρνηση ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ,για 22 χρόνια, από το 1995 έως και το 2017, σε συνεργασία με την Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, το Υπουργείο Εξωτερικών και Παιδείας του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ), αλλά και φορέων, επιχειρήσεων και κατοίκων της Σύρου, φιλοξενούσε, κάθε καλοκαίρι, παιδιά από το Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), στην πλειοψηφία τους ορφανά εξαιτίας των συγκρούσεων της Αρμενίας με το Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να περάσουν λίγες ημέρες ξεγνοιασιάς στο νησί μας και να ξεχάσουν τα τραύματα του πολέμου που είχαν μείνει βαθιά μέσα στις ψυχές τους. Και σαν κάτοικος Σύρου είχα την χαρά και την τιμή να γνωρίσω και να βοηθήσω μαζί με τους φιλόξενους και φιλάνθρωπους συντοπίτες μου σε αυτό. Κανείς δεν ξέρει αν ζούνε τα παιδιά αυτά σήμερα, μετά τον πόλεμο και την κατάληψη του 70% των εδαφών του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ)από τους Αζέρους.

Ο Αρμένιος της Διασποράς.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube