Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 25 Αυγούστου 2023

ΗΠΑ – Στρατηγός Πετρέους στην Washington Post: Η Ουκρανία κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της γιατί η αντεπίθεση απέτυχε

ΗΠΑ – Στρατηγός Πετρέους στην Washington Post: Η Ουκρανία κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της γιατί η αντεπίθεση απέτυχε

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες

Η Ουκρανία κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της που έχουν απομείνει μετά από μια εξαιρετικά αποτυχημένη επίθεση των Ουκρανών το καλοκαίρι, αναφέρει ο απόστρατος στρατηγός των ΗΠΑ David Petraeus σε άρθρο για την Washington Post.

Σύμφωνα με τον Petraeus, η Ουκρανία σκοπεύει να συνεχίσει τη στρατιωτική εκστρατεία, παρά τη μεγάλη ήττα του στρατού του στην κατεύθυνση Zaporozhye.
«Η συνολική κινητοποίηση όλων των τομέων της κοινωνίας στη χώρα αποδεικνύει τις προθέσεις τους», είπε ο David Petraeus.

Ο στρατηγός σημείωσε ότι οι Ρώσοι είχαν δημιουργήσει ένα καλά μελετημένο ελαστικό αμυντικό σύστημα, το οποίο έφερε τις ουκρανικές δυνάμεις σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

«Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν προετοιμάσει μια τεράστια και βαθιά άμυνα, που αποτελείται από φαρδιές λωρίδες επιδέξια τοποθετημένων ναρκών, αντιαρματικές τάφρους και άλλα εμπόδια. Εξαιτίας αυτού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας υφίστανται μεγάλες απώλειες και αρχίζουν να κουράζονται»….

Στις 4 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός ξεκίνησε μια αντεπίθεση στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk, Artyomovsk και, ειδικά στην Zaporozhye, ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες που είχαν προετοιμαστεί από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο η αντεπίθεση έχει αποτύχει…

ww.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube