Κίνα , Ρωσία 2 Αυγούστου 2023

Gazprom: Ρεκόρ προμήθειας φυσικού αερίου στην Κίνα, ενώ τελειώνει τις παραδόσεις στην Ευρώπη

Gazprom: Ρεκόρ προμήθειας φυσικού αερίου στην Κίνα, ενώ τελειώνει τις παραδόσεις στην Ευρώπη

Η Gazprom προμηθεύει φυσικό αέριο στην Κίνα από τα κοιτάσματά της στην ανατολική Σιβηρία

Ρεκόρ ημερήσιας ποσότητας φυσικού αερίου παρέδωσε στην Κίνα τη Δευτέρα 31 Αυγούστου η Ρωσία, ενώ οι ποσότητες προς τους Ευρωπαίους πελάτες παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα πολλών ετών.

Ειδικότερα, στις 31 Ιουλίου, η Gazprom σημείωσε νέο ρεκόρ σε ό,τι αφορά τις ημερήσιες προμήθειες φυσικού αερίου μέσω της Power of Siberia στην Κίνα.

Όπως ανέφεραν τα ίδια τα στελέχη της εταιρείας μέσω Telegram, «οι προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του αγωγού φυσικού αερίου Power of Siberia ξεπέρασαν ξανά τις καθημερινές συμβατικές υποχρεώσεις.

Η Gazprom παρέδωσε όλους τους ζητούμενους όγκους και σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ για τις ημερήσιες προμήθειες φυσικού αερίου στην Κίνα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός διευκρίνισε ότι οι παραδόσεις είναι στο πλαίσιο διμερούς μακροπρόθεσμης συμφωνίας με την κινεζική εταιρεία CNPC.

Ο αγωγός Power of Siberia είναι ένας κύριος αγωγός φυσικού αερίου από τη Ρωσία προς την Κίνα με μήκος περίπου τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα.

Οι πρώτες ποσότητες αερίου ανακαλύφθηκαν στο κοίτασμα Chayandinskoye στη Γιακουτία στα τέλη του 2019. Τρία χρόνια αργότερα, ξεκίνησε η άντληση από το πεδίο Kovykta στην περιοχή του Ιρκούτσκ.

Πέρυσι, η Gazprom προμήθευσε μέσω του Power of Siberia φυσικό αέριο που ανέρχεται σε 15,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ενώ φέτος έχουν προγραμματιστεί προμήθειες 22 δισ. κυβικών μέτρων.

Μέχρι το 2025, το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει αύξηση του όγκου στα 38 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

Επίσης, εκπονείται η κατασκευή του αγωγού Power of Siberia-2 μέσω της Μογγολίας.

Η χωρητικότητά του θα είναι 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube