Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , Τουρκία 28 Αυγούστου 2023

Επιστολή απόγνωσης από τον Έβρο – Το κράτος είναι ανύπαρκτο, παλεύουμε μόνοι μας

Επιστολή απόγνωσης από τον Έβρο – Το κράτος είναι ανύπαρκτο, παλεύουμε μόνοι μας

Επιστολή απόγνωσης στον Κώστα Στούπα με αφορμή το άρθρο του “Ποιος βάζει φωτιές…” έστειλε αναγνώστης του Capital.gr. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά οι κυβερνήσεις αδιαφορούν για τα σοβαρά προβλήματα του Έβρου, υπογραμμίζοντας ότι “Το λαθρεμπόριο ήταν πάντα ένα θέμα στον Έβρο. Αλλά αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Έβρο, δηλαδή το λαθρεμπόριο ανθρώπων είναι άκρως επικίνδυνο”. Σε άλλο σημείο μάλιστα τονίζει ότι “Όταν το κράτος και η δικαιοσύνη δεν υπάρχουν, ο λαός παίρνει τον νόμο στα χέρια του και αυτό είναι το άκρως επικίνδυνο στον Έβρο σήμερα.”

Το  Capital.gr αποφάσισε να δημοσιεύσει αυτούσια την επιστολή του κ. Δημήτρη Δημητρακόπουλου ο οποίος -όπως αναφέρει στο υστερόγραφο- την έγραψε στο τηλέφωνο καθώς για τρεις μέρες βρισκόταν εθελοντικά στο βουνό για την επιτήρηση της φωτιάς.

Αγαπητέ κύριε Στούπα,

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από αυτό που περιγράφεται. Γιατί οι κυβερνήσεις αδιαφορούν για τα σοβαρά προβλήματα του Έβρου.

Το λαθρεμπόριο ήταν πάντα ένα θέμα στον Έβρο. Αλλά αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια στον Έβρο, δηλαδή το λαθρεμπόριο ανθρώπων είναι άκρως επικίνδυνο.

Μέσα στην χρονιά σκοτώθηκαν από τους λαθροδιακινητες 2 συμπολίτες μας (αντίθετη κίνηση σε Εγνατία), τραυματίστηκαν 5 σε χωριό πολύ μικρό, έχουν καταστρέψει περιουσίες φτωχών κατοίκων της περιοχής. Ο Έβρος δέχεται απανωτά χτυπήματα. Αν διαβάσετε τα δελτία τύπου της Αστυνομίας το καθημερινό έγκλημα είναι η λαθροδιακινηση.

Τα λεφτά είναι πολλά κύριε Στούπα και το κόστος το πληρώνει ο Έβρος.

Λέτε αν έρθουν 100 εκατ., τον Μάρτιο του 2020 ο πληθυσμός που βρίσκονταν στην απέναντι πλευρά του ποταμού ήταν μεγαλύτερος από την πληθυσμό του Έβρου. Αν δεν κινητοποιούνταν οι κάτοικοι στον Έβρο θα επικρατούσε χάος. Μην ακούτε τους στρατηγούς που υπερηφανεύονται ότι σταμάτησαν την εισβολή, οι κάτοικοι την σταμάτησαν και αυτό είναι μια μορφή αυτοδικίας. Και μετά εγκατάλειψη και συνέχιση των καταστροφών. Η πολιτεία; Απούσα.

Ο Αποστόλης που “συνέλαβε” τους μετανάστες, ήταν ο ίδιος λαθρομετανάστης από την Αλβανία. Ένα παράδειγμα ενσωμάτωσης μεταναστών από μια κοινωνία συντηρητική, αγαθή και φοβισμένη. Εγώ έκανα εργολάβο τον Αποστόλη και του έκανα την πρώτη κατήχηση για να γίνει χριστιανός. Τα συνεχή προβλήματα της περιοχής τον έκαναν να λειτουργήσει συναισθηματικά.

Λάθος του. Αυτό όμως είναι το προμήνυμα μιας κοινωνίας που βρίσκεται σε αναβρασμό. Αν δείτε τα μηνύματα στα σοσιαλ θα διαπιστώσετε ότι άνθρωποι μορφωμένοι, με εμπειρία στο εξωτερικό, με κάποια ηλικία, γιατροί, δάσκαλοι, καθηγητές να εκφράζονται με λέξεις που δεν μπορώ να πιστέψω.

Στις εκλογές βγήκε βουλευτής της Ελληνικής Λύσης και οι Σπαρτιάτες είχαν ένα μεγάλο ποσοστό. Οι ψηφοφόροι που τους ψήφισαν ήταν ΝεοΔημοκρατες και η αιτία η παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Αυτό δε το ανέφερα και σε 2 βουλευτές της ΝΔ.

Για το ρεπορτάζ:

Οι φωτιές και πέρυσι και φέτος στην περιοχή της Δαδιάς μπαίνουν πάνω  στους δρόμους διακίνησης στον ορεινό όγκο του Έβρου. Βρέχονται περνώντας το ποτάμι και ανάβουν φωτιές για να στεγνώσουν. Παλαιότερα μπαίναν στα σπίτια και στις αποθήκες στα χωριά και τις άφηναν σε άθλια κατάσταση και μερικές φορές άφηναν φωτιές. Όταν στο διπλανό μου σπίτι έχουν μπει και το έχουν καταστρέψει, πώς εγώ θα συμπεριφερθώ όταν δω 20 άτομα μπροστά μου; (Τηλεφώνησα σε αξιωματικό της αστυνομίας, έστειλα φωτο με το αυτοκίνητο που ήταν ίδιο μοντέλο με το δικό του και αυτός δεν έστειλε ποτέ βοήθεια). Τα σπίτια στα χωριά κινδυνεύουν άμεσα και τον χειμώνα συχνά είμαι μόνος σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων. Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου; Αυτό είναι καθημερινό στον Έβρο.

Όταν το κράτος και η δικαιοσύνη δεν υπάρχουν, ο λαός παίρνει τον νόμο στα χέρια του και αυτό είναι το άκρως επικίνδυνο στον Έβρο σήμερα. Ο Αποστόλης είναι απλός ένα σημάδι της έκρηξης που έρχεται.

Για τους Εβρίτες τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι των ΜΚΟ, για αυτό σας παρακαλώ να προσέχετε τι γράφεται.

Σας στέλνω το κείμενο λόγω της εκτίμησης στο πρόσωπο σας.

Δημήτρης Δημητρακόπουλος

Υ.Γ.: Συγνώμη για τα λάθη. Σας γράφω από το τηλέφωνο μια και τρεις μέρες βρίσκομαι εθελοντικά στο βουνό για την επιτήρηση της φωτιάς.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube