Weather Icon

Ενοχλημένη η Τουρκία με την άσκηση Αμερικανών με Κούρδους στη Συρία

Ενοχλημένη η Τουρκία με την άσκηση Αμερικανών με Κούρδους στη Συρία

Η Τουρκία ανησυχεί με την στρατιωτική εκπαίδευση των Κούρδων της Συρίας από τους Αμερικανούς

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας απάντησαν στην ερώτηση για την άσκηση που πραγματοποιούν τα μέλη του αμερικανικού στρατού με την οργάνωση των Ομάδων Λαϊκής Άμυνας (YPG) στη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στην περιοχή του Καμισλί, γράφουν τα τουρκικά media.

Όπως σημειώνεται, οι πηγές ανέφεραν ότι «στις 15-17 Αυγούστου, οι ΗΠΑ και η τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG πραγματοποίησαν κοινή ένοπλη άσκηση στην Χασάκα/Καμισλί».

«Ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει να υποστηρίζει την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG με το πρόσχημα της καταπολέμησης του DAESH», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το τουρκικό υπουργείο επισημαίνει   ότι «δεν μπορεί να καταπολεμηθεί μια τρομοκρατική οργάνωση χρησιμοποιώντας μια άλλη τρομοκρατική οργάνωση. Με άλλα λόγια, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να γίνει μαζί με τρομοκράτες. Η προσδοκία μας από τις φιλικές και συμμαχικές χώρες είναι να σταματήσουν τη βοήθεια και υποστήριξη στην τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG (Κούρδων της Συρίας) και να δώσουν ειλικρινή υποστήριξη στον αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας», σημειώνει το δημοσίευμα.

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube