Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 11 Αυγούστου 2023

Έκλεισε και πάλι το διεθνές αεροδρόμιο του Βνούκοβο στη Μόσχα υπό το φόβο επίθεσης με UAV

Έκλεισε και πάλι το διεθνές αεροδρόμιο του Βνούκοβο στη Μόσχα υπό το φόβο επίθεσης με UAV

Moscow Vnukovo International Airport | Skytrax

Έκλεισε προσωρινά ο εναέριος χώρος πάνω από τη Μόσχα υπό το φόβο επιθέσεων με drone

Ο εναέριος χώρος πάνω από το αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας έκλεισε προσωρινά σήμερα, με τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις να αναστέλλονται, όπως ανέφεραν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Κατά την ίδια πηγή, πρόκειται για ένα μέτρο που συνήθως εφαρμόζεται λόγω των επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) τις τελευταίες εβδομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, σύμφωνα με τους Ουκρανούς ένας άμαχος έχασε τη ζωή του έπειτα από τη νέα πυραυλική επίθεση των Ρώσων στην πόλη της Ζαπορίζια.

«Ζαπορίζια. Η πόλη υποφέρει καθημερινά από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Πυρκαγιά ξέσπασε σε κτίριο μετά από πυραυλική επίθεση των κατακτητών», ανέφερε την Πέμπτη ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ανατόλι Κούρτεφ, γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου της Ζαπορίζια, δήλωσε νωρίτερα ότι η Ρωσία επιτέθηκε σε «μη στρατιωτικής υποδομή» και σύμφωνα με τον ίδιο, εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Στις φωτογραφίες που ανήρτησε ο Kούρτεφ φαίνονται ένα μεγάλο χωνί στο έδαφος, κατεστραμμένα αυτοκίνητα και ένα τετραώροφο κτίριο που έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Το ίδιο κτίριο εμφανίζεται και στο βίντεο που δημοσίευσε ο Ζελένσκι. Σε έναν από τους τοίχους του διακρίνεται η στραβή επιγραφή «ξενοδοχείο».

Είναι το δεύτερο χτύπημα στη Ζαπορίζια μέσα σε λίγες μέρες, καθώς δύο νεαρές γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν και άλλα εννέα άτομα τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση την Τετάρτη.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube