REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ουκρανία , Ρωσία 15 Αυγούστου 2023

Δήλωση – βόμβα από ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας αν παραχωρήσει εδάφη υπέρ της Ρωσίας

Δήλωση – βόμβα από ΝΑΤΟ: «Ναι» στην ένταξη της Ουκρανίας αν παραχωρήσει εδάφη υπέρ της Ρωσίας

Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της

Ο Jensen επανέλαβε επίσης αυτό που είχε πει νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg: «Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί»

Η Ουκρανία μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εάν συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη που αρνείται να αναγνωρίσει ως μέρος της Ρωσίας, δήλωσε ο Αρχηγός του Επιτελείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Stian Jensen σε συνέντευξη του, μεταδίδει το ρωσικό TASS.

“Πιστεύω στη λύση του παραδείγματος: η Ουκρανία να εγκαταλείψει εδάφη και να λάβει ως αντάλλαγμα την ένταξη στο ΝΑΤΟ”, είπε ο Jensen σύμφωνα με την εφημερίδα Verdens Gang.

“Είναι σημαντικό να συζητήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η μετάβαση”

Ο Jensen επανέλαβε επίσης αυτό που είχε πει νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Stoltenberg: «Η Ουκρανία πρέπει να αποφασίσει μόνη της πότε και υπό ποιες συνθήκες θέλει να διαπραγματευτεί».

Όταν ρωτήθηκε από την εφημερίδα εάν το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη για να επιτευχθεί ειρήνη με τη Ρωσία και μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ, ο Jensen είπε ότι οι συζητήσεις για ένα πιθανό καθεστώς μετά τον πόλεμο βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και ότι τίθενται ερωτήματα σχετικά με την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία.

“Δεν λέω ότι θα έπρεπε. Αλλά θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση”, εξήγησε.

Η λύση της Ρωσίας

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Mikhail Galuzin δήλωσε σε συνέντευξή του στο TASS νωρίτερα ότι για να επιλυθεί η σύγκρουση, πρέπει να επιβεβαιωθούν τα αρχικά θεμέλια της κυριαρχίας της Ουκρανίας – το ουδέτερο, αδέσμευτο και μη πυρηνικό της καθεστώς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει επίσης να αναγνωριστούν νέες εδαφικές πραγματικότητες, η αποστρατικοποίηση και η αποναζικοποίηση της Ουκρανίας, τα δικαιώματα των ρωσόφωνων πολιτών της και των εθνικών μειονοτήτων πρέπει να διασφαλιστούν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς δικαίου».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube