ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 5 Αυγούστου 2023

Αναχαιτίστηκε κατασκοπευτικό drone Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τον Εύξεινο Πόντο

Αναχαιτίστηκε κατασκοπευτικό drone Reaper της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πάνω από τον Εύξεινο Πόντο

Νέα ένταση μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας

Το μαχητικό Su-30 σε αναγνωριστική πτήση εντόπισε το UAV της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Reaper πάνω από τον Εύξεινο Πόντο.

Επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή της Μαυρης θάλασσας καθώς το πλήρωμα ενός ρωσικού μαχητικού Su-30 ανέφερε τον εντοπισμό και την αναχαίτιση του αναγνωριστικού UAV της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ MQ-9A Reaper πάνω από τον Εύξεινο Πόντο, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του το Σάββατο 5 Αυγούστου. .
«Προκειμένου να εντοπιστεί ένας εναέριος στόχος και να αποτραπεί η παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ένα μαχητικό Su-30 από τις δυνάμεις αεράμυνας που βρίσκονταν σε υπηρεσία τέθηκε σε αναγνωριστική αποστολή.
Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως MQ -9 , αναγνωριστικό UAV «Reaper» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Όπως διευκρινίστηκε, ένα ξένο αναγνωριστικό drone πάνω από τον Εύξεινο Πόντο, όταν πλησίασε ένα ρωσικό μαχητικό Su-30, απομακρύνθηκε από τα ρωσικά σύνορα.
Δεν επιτρέπεται η παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Σημειώνεται ότι το ρωσικό αεροσκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της χώρας.
Η πτήση του ρωσικού μαχητικού διεξήχθη αυστηρά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου σε συμμόρφωση με τα μέτρα ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube