Weather Icon
BRICS 24 Αυγούστου 2023

15η Σύνοδος BRICS: Διακήρυξη 20 σημείων της Συνόδου Κορυφής

15η Σύνοδος BRICS: Διακήρυξη 20 σημείων της Συνόδου Κορυφής

Διακήρυξη της συνόδου κορυφής των BRICS σε 20 σημεία

◾️ Οι BRICS θα ενισχύσουν τη συνεργασία για την ασφάλεια των τροφίμων μεταξύ των χωρών της ένωσης και πέραν αυτής.

◾️ Οι ηγέτες των BRICS εξέφρασαν ανησυχία για τη χρήση μονομερών κυρώσεων και τις αρνητικές συνέπειές τους για τις αναπτυσσόμενες χώρες.

◾️ Οι χώρες BRICS βλέπουν τον ΟΗΕ ως τον ακρογωνιαίο λίθο του διεθνούς συστήματος.

◾️ Οι BRICS υπογραμμίζουν την αφρικανική πρωτοβουλία για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.

◾️ Οι χώρες BRICS έχουν δεσμευτεί να ενισχύσουν τον μακροοικονομικό συντονισμό, να εμβαθύνουν τη συνεργασία στην οικονομία.

◾️ Οι χώρες BRICS υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση του ΟΗΕ και την αύξηση της εκπροσώπησης των αναπτυσσόμενων χωρών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του.

◾️ Η BRICS έχει δεσμευτεί για την ειρηνική επίλυση των συγκρούσεων στον Νίγηρα, τη Λιβύη και το Σουδάν με βάση τον ΟΗΕ και την Αφρικανική Ένωση.

◾️ Οι χώρες BRICS υποστηρίζουν την επιθυμία της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Δημοκρατίας της Νότιας Αφρικής να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

◾️ Οι χώρες BRICS ανησυχούν για τις συγκρούσεις στον κόσμο, επιμένουν στην ειρηνική επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου.

◾️ Οι χώρες BRICS αντιτίθενται στους εμπορικούς φραγμούς που εισάγουν οι ανεπτυγμένες χώρες με το πρόσχημα της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

◾️ Οι ηγέτες των BRICS υποστηρίζουν τη χρήση εθνικών νομισμάτων στο διεθνές εμπόριο και τις χρηματοοικονομικές πράξεις μεταξύ των χωρών του οργανισμού.

◾️ Οι χώρες BRICS τάσσονται υπέρ της ενίσχυσης μηχανισμών που στοχεύουν στη μη διάδοση των όπλων μαζικής καταστροφής.

◾️ Οι χώρες BRICS καλωσορίζουν τις προτάσεις διαμεσολάβησης που στοχεύουν στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

◾️ Οι χώρες BRICS έχουν δεσμευτεί να επιλύσουν τη σύγκρουση για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα με διπλωματικά μέσα.

◾️ Οι χώρες BRICS υποστηρίζουν την ανάπτυξη μιας διεθνούς σύμβασης κατά της χρήσης των τεχνολογιών πληροφοριών και επικοινωνιών (ΤΠΕ)

◾️ Οι χώρες BRICS ζητούν την επέκταση της εκπροσώπησης των ανεπτυγμένων χωρών σε διεθνείς οργανισμούς και πολυμερή φόρουμ.

◾️ Οι ηγέτες των BRICS υπογράμμισαν τη σημασία της G20 ως κορυφαίου διεθνούς φόρουμ.

◾️ Οι χώρες BRICS συμφώνησαν να εργαστούν για την αύξηση των αμοιβαίων τουριστικών ροών.

◾️ Οι χώρες BRICS πιστεύουν ότι η μη ισορροπημένη οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία επιδεινώνει την ανισότητα στον κόσμο.

◾️ Οι BRICS υποστηρίζουν την ατζέντα της Αφρικανικής Ένωσης έως το 2063, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής μιας ηπειρωτικής ζώνης ελεύθερου εμπορίου.

BRICS heads of state express support for expansion of group | Arab News

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube