Weather Icon

Τουλάχιστον 24 Βρετανοί πολίτες έχουν πεθάνει, από το 2019, μετά από αισθητικές επεμβάσεις που έκαναν στην Τουρκία, δήλωσε ο Βρετανός βουλευτής Kevan Jones

Τουλάχιστον 24 Βρετανοί πολίτες έχουν πεθάνει, από το 2019, μετά από αισθητικές επεμβάσεις που έκαναν στην Τουρκία, δήλωσε ο Βρετανός βουλευτής Kevan Jones

Ο Βρετανός βουλευτής Kevan Jones δήλωσε ότι τουλάχιστον 24 Βρετανοί πολίτες έχουν πεθάνει από το 2019 αφότου υποβλήθηκαν σε αισθητικές επεμβάσεις στην Τουρκία και προσέθεσε: «Όποιος σκέφτεται να κάνει αισθητική επέμβαση δεν πρέπει να πάει στην Τουρκία».

Ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου, Kevan Jones, έδωσε έμφαση στο θάνατο τουλάχιστον 24 Bρετανών πολιτών μετά από αισθητικές επεμβάσεις που έλαβαν χώρα στην Τουρκία από το 2019 σε άρθρο της Daily Mail.

«Όταν οι άνθρωποι επιστρέφουν και διαπιστώνουν ότι έχουν λοίμωξη ή έχουν υποστεί ζημιά, στρέφονται φυσικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου (NHS), με εκτιμώμενο κόστος εκατομμυρίων λιρών μόνο τα τελευταία χρόνια»: έγραψε ο Jones για να τονίσει τον καταστροφικό αντίκτυπο των «χειρουργικών επεμβάσεων από ατζαμήδες» στο εγχώριο σύστημα υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα τουρκικά ιδιωτικά νοσοκομεία οργανώνουν ιατρικό τουρισμό με πακέτα «all-inclusive» (που περιλαμβάνουν  τα πάντα) και φιλοξενούν ασθενείς σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων σε τουριστικές πόλεις της Τουρκίας, επιστρέφοντάς τους στις χώρες καταγωγής τους λίγες μέρες μετά την επέμβαση.

Ο βουλευτής δήλωσε ότι οι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν σε αυτή τη «θανατηφόρα» τάση που επηρεάζει ιδιαίτερα τους νέους. Επίσης, ο Jones προσέθεσε ότι οι περισσότεροι ασθενείς βασίζονται σε ψευδείς κριτικές στο Διαδίκτυο και συνήθως απειλούνται από τα τουρκικά νοσοκομεία με συμφωνίες εμπιστευτικότητας που έχουν υπογραφεί πριν από τις χειρουργικές επεμβάσεις.

«Όποιος σκέφτεται να κάνει αισθητική επέμβαση δεν πρέπει να πάει στην Τουρκία»: δήλωσε ο βουλευτής και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει επείγοντα μέτρα.

Πιο πρόσφατα, η 38χρονη Leanne Leary, η οποία πήγε στην Τουρκία, από το Ηνωμένο Βασίλειο, για εγχείρηση γαστρικού μανικίου, έχασε τη ζωή της τον Απρίλιο του 2023. Η κατάσταση της Leary επιδεινώθηκε ραγδαία μετά την επέμβαση και υπέστη καρδιακή προσβολή. Ο πρώην σύζυγος της Leary είπε στον βρετανικό Τύπο: «Νομίζω ότι είδε μόνο τις θετικές αντιδράσεις και δεν διάβασε τις αρνητικές ειδήσεις στον Τύπο. Πίστευε ότι θα ήταν απολύτως ασφαλής».

 

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.duvarenglish.com/at-least-24-uk-citizens-died-after-having-cosmetic-surgery-in-turkey-since-2019-mp-jones-says-news-62744

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube