Weather Icon
Μαρία Ζαχαράκη , Τουρκία 26 Ιουλίου 2023

Τα μεγάλα επιτεύγματα στην αμυντική βιομηχανία εξήρε ο Ερντογάν! Ρεκόρ εξαγωγών το 2023 – Η Τουρκία είχε έσοδα 2,3 δις δολάρια

Τα μεγάλα επιτεύγματα στην αμυντική βιομηχανία εξήρε ο Ερντογάν! Ρεκόρ εξαγωγών το 2023 – Η Τουρκία είχε έσοδα 2,3 δις δολάρια

Της Μαρίας Ζαχαράκη

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απηύθυνε την Τρίτη χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος στην έναρξη της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEF’23 που πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Τουγιάπ της Κωνσταντινούπολης.

Εξήρε τα μεγάλα επιτεύγματα της χώρας του και αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στις χώρες του Κόλπου, όπου έκλεισε τεράστιες αμυντικές εξαγωγικές συμφωνίες.

«Υλοποιούμε με ιδιαίτερη σπουδή 850 διαφορετικά έργα που θα βάλουν τη σφραγίδα μας στην αμυντική βιομηχανία», σημείωσε και πρόσθεσε: «Κατά τους πρώτους 6 μήνες του τρέχοντος έτους, επιτύχαμε ρεκόρ εξαγωγών ύψους 2 δισεκατομμυρίων 378 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο στόχος μας για το 2023 είναι 6 δισεκατομμύρια δολάρια».

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον Κόλπο, υπογράψαμε τις υψηλότερες εξαγωγικές συμβάσεις της ιστορίας μας σε προϊόντα αμυντικής βιομηχανίας. Πιστεύουμε ότι στην IDEF 2023 θα προστεθούν νέες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube