Weather Icon
AI , Ινδία 25 Ιουλίου 2023

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Ινδίας: Η σοβαρότητα των κινδύνων στον κυβερνοχώρο θα αυξηθεί με ανατρεπτικές τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη

Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Ινδίας: Η σοβαρότητα των κινδύνων στον κυβερνοχώρο θα αυξηθεί με ανατρεπτικές τεχνολογίες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Ajit Doval συμμετείχε στη συνάντηση «Φίλοι των BRICS» στο Γιοχάνεσμπουργκ στη Νότια Αφρική τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023.

Εκτός από τους BRICS, στη συνάντηση συμμετείχαν και οι εξής Φίλοι των χωρών BRICS – Λευκορωσία, Μπουρούντι, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτος, Καζακστάν και Κούβα.Πηγές ανέφεραν ότι το θέμα της κυβερνοασφάλειας συζητήθηκε εκτενώς στη συνάντηση.

Όπως αναφέρει το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων , ο Doval υποστήριξε, ότι η σοβαρότητα των κινδύνων στον κυβερνοχώρο θα αυξηθεί με την εμφάνιση ανατρεπτικών τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Μεγάλα Δεδομένα και το Διαδίκτυο των Πραγμάτων.

Τόνισε επίσης τους δεσμούς μεταξύ εγκληματιών του κυβερνοχώρου και τρομοκρατών, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του κυβερνοχώρου για χρηματοδότηση, ξέπλυμα χρήματος, ριζοσπαστικοποίηση.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της Ινδίας, σημείωσε ότι οι νεότεροι πληθυσμοί ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητοι στη διάδοση εξτρεμιστικών ιδεολογιών μέσω της χρήσης ιστότοπων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επειδή είναι γνώστες της τεχνολογίας και έχουν εντυπωσιακά μυαλά.

Είπαν ότι ο Doval τόνισε την ανάγκη για συλλογικές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προέρχονται από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.Πρόσθεσε επίσης, ότι ο Παγκόσμιος Νότος χρειάζεται ιδιαίτερα να ξεπεράσει τους περιορισμούς των πόρων. Σε αυτή την προσπάθεια, η Ινδία θα παραμείνει πάντα στην πρώτη γραμμή, συνεργαζόμενη στενά με τον Παγκόσμιο Νότο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube