Weather Icon

Στόχος επιθέσεων Ινδουιστές, Σιχ και Χριστιανοί στο Πακιστάν! Σουνιτικές τρομοκρατικές ομάδες απειλούν με επιθέσεις ως αντίποινα για το κάψιμο του κορανίου στη Σουηδία

Στόχος επιθέσεων Ινδουιστές, Σιχ και Χριστιανοί στο Πακιστάν! Σουνιτικές τρομοκρατικές ομάδες απειλούν με επιθέσεις ως αντίποινα για το κάψιμο του κορανίου στη Σουηδία

Το Human Rights Focus Pakistan (HRFP) καταδίκασε την επίθεση στον Τζαμίλ Μασίχ και την οικογένειά του. Το HRFP εξέφρασε ανησυχία για την ασφάλειά τους και ζήτησε να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη. Η επίθεση στον Τζαμίλ Μασίχ ηλικίας 58 ετών και την οικογένειά του έλαβε χώρα στο χωριό Τσακ 269 της περιφέρειας Toba Tek Singh στις 2 Μαΐου, ανέφερε στο δελτίο τύπου η Human Rights Focus Pakistan (HRFP). Την ώρα της επίθεσης, ο Μασίχ βρισκόταν στο χώρο εργασίας και έκανε εργατικές δουλειές.

Συγκεκριμένα, Ινδουιστές, Σιχ και Χριστιανοί δέχονται συχνά επιθέσεις στο Πακιστάν. Συχνά στοχοποιούνται μέσω δρακόντειων νόμων περί βλασφημίας. 
Όπως ανέφερε ο Μασίχ στην κατάθεσή του οι δράστες, τους οποίους κατονόμασε εισέβαλλαν στο σπίτι του και άσκησαν βία σε μέλη της οικογένειάς του.

Οι γυναίκες της οικογένειας κατάφεραν να διαφύγουν. Ωστόσο, ο γιος του Ουμέρ Μιασίχ, 19 χρονών ξυλοκοπήθηκε άγρια. Οι δράστες του τράβηξαν τα μαλλιά από το κεφάλι και το πρόσωπο για να τον κάνουν τον ίδιο και την οικογένειά του να ντρέπονται μπροστά στους κατοίκους του χωριού.

Λάτοικοι της περιοχής έγιναν μάρτυρες των βασανιστηρίων που αντιμετώπιζε ο Ουμέρ Μασί και ρώτησαν τον λόγο της βίας και ζήτησαν από τους δράστες να τον εγκαταλείψουν. Οι δράστες ισχυρίστηκαν ότι ο Ουμερ Μασίχ είχε κλέψει ζωοτροφές από τις φάρμες τους. Οι δράστες τον άφησαν να φύγει μόνο με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να το πει και να αναγκάσει τον πατέρα του, Τζαμίλ Μασίχ, να εκπληρώσει τις απαιτήσεις τους.

 Σε συνέντευξή του στο HRFP, ο Μασίχ είπε περαιτέρω ότι οι δράστες υποστηρίχθηκαν επίσης από θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες.

Η υπόθεση βρίσκεται στη διαδικασία του περιφερειακού και συνεδριακού δικαστηρίου του Toba Tek Singh. Το HRFP εξασφάλισε τη συνέχεια της υποστήριξής τους. Ο Naveed Walter, Πρόεδρος του HRFP, στο δελτίο τύπου, προέτρεψε να διασφαλιστεί η προστασία των θυμάτων και να οδηγηθούν οι δράστες στη δικαιοσύνη, καθώς κανένας από τους δράστες δεν έχει συλληφθεί μέχρι σήμερα. Ο Naveed Walter είπε ότι επειδή έχουν επιρροή, aη αστυνομία δεν λαμβάνει μέτρα εναντίον τους. Ο Walter είπε επίσης, ότι οι απειλές για τη ζωή για τον Jamil Masih, την οικογένειά τους και τους ντόπιους χριστιανούς συνεχίζονται και αντιμετωπίζουν ακραίες απειλές για τη ζωή και διακρίσεις.

Επιπλέον, η σουνιτική τρομοκρατική ομάδα Lashkar-e-Jhangvi (LeJ) με έδρα τη Λαχώρη ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα επιτεθεί σε χριστιανούς και εκκλησίες στο Πακιστάν ως αντίποινα για το περιστατικό με το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία την περασμένη εβδομάδα. Η ομάδα είπε ότι θα ξεκινήσει επίσης βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας με στόχο μέλη της μειονότητας στο Πακιστάν. Πρόσθεσε ότι θα συνεργαστεί με ομοϊδεάτες τρομοκρατικές ομάδες στην περιοχή για να επιτεθεί στη χριστιανική κοινότητα για να εκδικηθεί το περιστατικό του Κορανίου που έλαβε χώρα στη Σουηδία.

ΠΗΓΗ: ANI

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube