Weather Icon
Video , ΝΑΤΟ , Τουρκία 7 Ιουλίου 2023

Στέλιος Φενέκος: Θα τρέχουμε να μαζέψουμε τα συμμάζευτα!

Στέλιος Φενέκος: Θα τρέχουμε να μαζέψουμε τα συμμάζευτα!

Στέλιος Φενέκος: Τεράστιο λάθος! Θα τρέχουμε να μαζέψουμε τα συμμάζευτα

Ο υποναύαρχος ε.α . και αναλυτής θεμάτων άμυνας και εξωτερικής πολιτικής Στέλιος Φενέκος, αποκάλυψε ότι η ελληνική πολιτική σκηνή από το 1994 πέφτει διαρκώς σε ολισθήματα για παράδειγμα στο θέμα των διεθνών συνθηκών για τα Στενά, όταν από τότε και στον ΙΜΟ άφησε να περάσει η ονοματολογία “Τουρκικά Στενά”.

Τα πράγματα τώρα, είπε, είναι ακόμη χειρότερα όταν το ΝΑΤΟ στους επιτελικούς σχεδιασμούς του θέλει να περάσει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κρατική οντότητα με ονομασία χώρου και γεωγραφικές συντεταγμένες. Αν η Ελλάδα δεν αντιδράσει σε αυτό τίποτα δεν αποκλείει σε ένα εξάμηνο η Τουρκία να θέσει στο ΝΑΤΟ αντίστοιχες απαιτήσεις και για νησιά στο Αιγαίο, χώρια που δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως η Ελλάδα είναι και αυτή επίσης εγγυήτρια δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κατά τον κ. Φενέκο , σε αυτή την φάση η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται ως επισπεύδουσα σε μια συνάντηση κορυφής με την Τουρκία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, όταν μάλιστα η Τουρκία με γεγονότα όπως με την εμπλοκή με την Σουηδία, θα έπρεπε να είναι υπόλογη για την πραγματική της στάση έναντι της συμμαχίας .

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube