Ισραήλ , Παλαιστίνη , Τουρκία 26 Ιουλίου 2023

Σε… βέρτιγκο ο Ερντογάν: Εγώ θα αλλάζω το χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, αλλά οι άλλοι δεν πρέπει να αλλάζουν τον χαρακτήρα των τζαμιών

Σε… βέρτιγκο ο Ερντογάν: Εγώ θα αλλάζω το χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας, αλλά οι άλλοι δεν πρέπει να αλλάζουν τον χαρακτήρα των τζαμιών

Αντιφάσεις και υποκρισία Ερντογάν

Σε αντιφάσεις υπέπεσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recepp Tayipp Erdogan που, αναφερόμενος στο τζαμί al-Aqsa της Ιερουσαλήμ και στην στάση του Ισραήλ, ζήτησε οι «ιεροί τόποι να μην αλλάζουν status quo»
Μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan αναφέρθηκε στα αιτήματα του Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και ξεκαθάρισε ότι το τέμενος al-Aqsa δεν μπορεί να αλλάξει χαρακτήρα ιστορικά.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε «η Τουρκία δεν μπορεί να αποδεχτεί δράσεις που στοχεύουν σε αλλαγές στο ιστορικό status quo ιερών τόπων, και ειδικά του τζαμιού της al-Aqsa.
Φυσικά, μέσα από αυτή την κατ’ αρχήν σωστή τοποθέτηση, ο Πρόεδρος της Τουρκίας υπέπεσε σε μία καραμπινάτη αντίφαση, αφού ο ίδιος έχει προωθήσει την πιο απροκάλυπτη και ανιστόρητη «αλλαγή status quo ιερού τόπου» μέσα από την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί.
Υπενθυμίζεται πως από τις ΗΠΑ μέχρι τη Ρωσία και από την Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι την Αίγυπτο υπήρξαν ουκ ολίγες καταδικαστικές δηλώσεις που καλούσαν την Τουρκία να μην προχωρήσει στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Η UNESCO αντέδρασε επίσης τότε.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube