Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Παραδειγματιστείτε από την Ινδία (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Παραδειγματιστείτε από την Ινδία  (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Ο δρόμος της ανάπτυξης περνάει από την πληθυσμιακή δύναμη! Να τα βλέπουν αυτά σε Ελλάδα και Κύπρο

Το ρεπορτάζ

Στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εξελίσσεται η Ινδία με την Goldman Sachs να προβλέπει ότι έως το 2075, θα ξεπεράσει όχι μόνο την Ιαπωνία και τη Γερμανία αλλά τις ΗΠΑ.
Επί του παρόντος, η Ινδία είναι η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, πίσω από τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Πέρα από την αύξηση του πληθυσμού, η πρόβλεψη βασίζεται στην πρόοδο της χώρας στην καινοτομία και την τεχνολογία, στις υψηλότερες επενδύσεις κεφαλαίου και στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, έγραψε η επενδυτική τράπεζα σε πρόσφατη έκθεσή της.

«Κατά τις επόμενες δύο δεκαετίες, ο δείκτης εξάρτησης της Ινδίας θα είναι ένας από τους χαμηλότερους μεταξύ των περιφερειακών οικονομιών», δήλωσε ο οικονομολόγος της Goldman Sachs Research για την Ινδία, Santanu Sengupta.

Ο δείκτης εξάρτησης μιας χώρας μετριέται από τον αριθμό των εξαρτώμενων ατόμων σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό σε ηλικία εργασίας. Ένας χαμηλός δείκτης εξάρτησης δείχνει ότι υπάρχουν αναλογικά περισσότεροι ενήλικες σε ηλικία εργασίας που είναι σε θέση να στηρίξουν τους νέους και τους ηλικιωμένους.

Ο Sengupta πρόσθεσε ότι το κλειδί για την αξιοποίηση του δυναμικού του ταχέως αυξανόμενου πληθυσμού της Ινδίας είναι η ενίσχυση της συμμετοχής του εργατικού δυναμικού της. Ο ίδιος προβλέπει ότι η Ινδία θα έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εξάρτησης μεταξύ των μεγάλων οικονομιών για τα επόμενα 20 χρόνια.

«Έτσι, αυτό είναι πραγματικά το παράθυρο για την Ινδία για να τα καταφέρει σωστά όσον αφορά τη δημιουργία μεταποιητικής ικανότητας, τη συνέχιση της ανάπτυξης των υπηρεσιών, τη συνέχιση της ανάπτυξης των υποδομών», δήλωσε.

Η κυβέρνηση της Ινδίας έχει δώσει προτεραιότητα στη δημιουργία υποδομών, ιδίως στη δημιουργία οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων. Ο πρόσφατος προϋπολογισμός της χώρας στοχεύει στη συνέχιση των προγραμμάτων άτοκων δανείων διάρκειας 50 ετών προς τις κρατικές κυβερνήσεις, προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις σε υποδομές.

Η Goldman Sachs πιστεύει ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ιδιωτικό τομέα να επεκτείνει τη δημιουργία δυναμικότητας στη μεταποίηση και τις υπηρεσίες, προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες θέσεις εργασίας και να απορροφηθεί το μεγάλο εργατικό δυναμικό.

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ: https://infognomonpolitics.gr/2023/07/india-o-anerchomenos-oikonomikos-gigantas-tha-xeperasei-tis-ipa-os-to-2075/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube