REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 13 Ιουλίου 2023

Ρωσία: «Ξηλώθηκε» στρατηγός για κριτική που άσκησε για την άσχημη κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο

Ρωσία: «Ξηλώθηκε» στρατηγός για κριτική που άσκησε για την άσχημη κατάσταση στο ουκρανικό μέτωπο

Ο υποστράτηγος Ιβάν Ποπόφ, διοικητής 58ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων

Ένας Ρώσος στρατηγός δήλωσε ότι αποπέμφθηκε από διοικητής αφού ενημέρωσε τη στρατιωτική ηγεσία για την άσχημη κατάσταση στο μέτωπο στην Ουκρανία, όπου, όπως είπε, οι Ρώσοι στρατιώτες δέχθηκαν πισώπλατες μαχαιριές από τις αποτυχίες της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας.

Ο υποστράτηγος Ιβάν Ποπόφ, ο οποίος διοικούσε την 58η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, δήλωσε σε ένα φωνητικό μήνυμα που δημοσίευσε ο Ρώσος νομοθέτης Αντρέι Γκουρούλιοφ ότι είχε απολυθεί.

Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από το υπουργείο Άμυνας και το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει τη γνησιότητα του φωνητικού μηνύματος. Ο βουλευτής Γκουρούλιοφ είναι ένας σκληροπυρηνικός πρώην διοικητής του στρατού που εμφανίζεται τακτικά στην κρατική τηλεόραση.

«Υπήρξε μια δύσκολη κατάσταση με την ανώτερη διοίκηση στην οποία ήταν απαραίτητο είτε να σιωπήσω και να είμαι δειλός είτε να πω τα πράγματα με το όνομά τους», δήλωσε ο Πόπωφ.  

«Δεν είχα το δικαίωμα να πω ψέματα στο όνομά σας, στο όνομα των πεσόντων συμπολεμιστών μου, οπότε περιέγραψα όλα τα προβλήματα που υπάρχουν».

Είπε ότι έθιξε τους θανάτους Ρώσων στρατιωτών από το ουκρανικό πυροβολικό και είπε ότι ο στρατός δεν διαθέτει τα κατάλληλα συστήματα αντιμετώπισης των πυροβολαρχιών και αναγνώρισης του εχθρού.

«Οι ανώτεροι αρχηγοί προφανώς διαισθάνθηκαν κάποιο είδος κινδύνου από εμένα και γρήγορα επινόησαν μια διαταγή από τον υπουργό Άμυνας μέσα σε μία μόνο ημέρα και με ξεφορτώθηκαν».

«Ο ουκρανικός στρατός δεν μπόρεσε να διασπάσει τις γραμμές μας στο μέτωπο, αλλά ο ανώτερος αρχηγός μας χτύπησε από τα μετόπισθεν, αποκεφαλίζοντας άγρια τον στρατό την πιο δύσκολη και έντονη στιγμή», δήλωσε ο Πόπωφ. 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube