REAL TIME |

ΗΠΑ , Ουκρανία 19 Ιουλίου 2023

Προβληματισμός στο Πεντάγωνο για το δαπανηρόν της νέας πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας

Προβληματισμός στο Πεντάγωνο για το δαπανηρόν της νέας πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας

Πεντάγωνο: Θα χρειαστούν χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια για να ενισχυθεί η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία

«Tο βασικό είναι να επικεντρωθούμε στην αεράμυνα, στον αποκλεισμό και τη φθορά [των ρωσικών στρατευμάτων] με πυροβολικό» προτείνει ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Επιτελείου (CNS) των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley

Η ενίσχυση της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια και θα απαιτούσε επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Δύση.

Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Επιτελείου (CNS) των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Mark Milley.

«Απλώς για να κάνουμε μια γρήγορη μαθηματική άσκηση: 10 [μαχητικά-βομβαρδιστικά] F-16 κοστίζουν 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι έχουν εκατοντάδες αεροσκάφη τέταρτης και πέμπτης γενιάς. <…> Θα χρειαστούμε χρόνια για να εκπαιδεύσουμε τους [Ουκρανούς] πιλότους. Χρόνια για συντήρηση του εξοπλισμού. Χρόνια για τη δημιουργία συστημάτων οικονομικής υποστήριξης που απαιτείται για την υλοποίηση [τέτοιων σχεδίων]. Μιλάμε για πολλά περισσότερα δισεκατομμύρια δολάρια από αυτά που έχουν ήδη δοθεί [από τη Δύση]» είπε ο Milley.

Γι’ αυτό, «το βασικό είναι να επικεντρωθούμε στην αεράμυνα, στον αποκλεισμό και τη φθορά [των ρωσικών στρατευμάτων] με πυροβολικό».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube