Weather Icon

Προτομή Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στην Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης

Προτομή Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη στην Ένωση Συντακτών Μακεδονίας Θράκης

Το σωματείο Δράσης *Νίκος Καπετανίδης* προχωρά σε ενημέρωση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, περί της κατασκευής προτομής του Εθνομάρτυρα Νίκου Καπετανίδη, στην οδό Στρατηγού Καλλάρη στη Θεσσαλονίκη, έμπροσθεν του κτηρίου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, ύστερα από κοινό αίτημα στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωσταντίνο Ζέρβα και το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, του σωματείου Δράσης Νίκος Καπετανίδης και της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης.

Η διασύνδεση του Δημοσιογραφικού κόσμου της Μακεδονίας και Θράκης περιοχές όπου κατά μείζονα αριθμό έχουν εγκατασταθεί απόγονοι των Ελλήνων του Πόντου μετά την Γενοκτονία και εκπατρισμό με τον Εθνομάρτυρα Νίκο Καπετανίδη, που υπήρξε ένα μοναδικό λαμπρό υπόδειγμα δημοσιογράφου-εκδότη,αποτελούσε ένα θεμελιώδες ζήτημα για το σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης, αλλά και την οικογένεια του Εθνομάρτυρα.

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της προτομής, με καλλιτέχνη τον Γιώργο Κικώτη και την στήριξη θερμών πατριωτών για την αποκάλυψη της, το προσεχές διάστημα.

Το σωματείο Δράσης *Νίκος Καπετανίδης* ευχαριστεί την διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας Θράκης, τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωσταντίνο Ζέρβα, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Εφραίμ Κυριζίδη για την συνεργασία και υποστήριξη.

Πολύ σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για όλο το πλέγμα των εκδηλώσεων, που αφορούν στα Καπετανίδεια 2023.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube