Weather Icon
Σουηδία , Τουρκία 11 Ιουλίου 2023

Πρωθυπουργός Σουηδίας: Δεν προχωρήσαμε σε νέες παραχωρήσεις προς τον Ερντογάν

Πρωθυπουργός Σουηδίας: Δεν προχωρήσαμε σε νέες παραχωρήσεις προς τον Ερντογάν

Κατ’ αρχάς συμφωνία

Η Σουηδία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά τη σύναψη συμφωνίας με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε τη Δευτέρα ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον.

“Αισθάνομαι πολύ ωραία, αυτός ήταν ο στόχος μου εδώ και πολύ καιρό και πιστεύω ότι είχαμε μια πολύ καλή ανταπόκριση σήμερα και κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα” προς την ένταξη, είπε ο Κρίστερσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Ερντογάν. “Είναι μια καλή ημέρα για τη Σουηδία”, πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν συμφώνησε να στείλει την αίτηση επικύρωσης της Σουηδίας στο τουρκικό κοινοβούλιο αφού η Σουηδία δήλωσε ότι θα υποστηρίξει ενεργά τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γνωρίζοντας το παιχνίδι εντυπώσεων που θα παίξει ο Ερντογάν για το εσωτερικό του ακροατήριο, αλλά και για να εκβιάσει ανταλλάγματα για την… καλή του στάση, ο Κρίστερσον έσπευσε να προλάβει επικριτές δηλώνοντας πως “δεν προχωρήσαμε σε νέες δεσμεύσεις, πέραν αυτών που είχαν συμφωνηθεί στην τριμερή (που είχε γίνει πριν από έναν χρόνο μεταξύ Σουηδίας, Φινλανδίας και Τουρκίας) και στη νέα διμερή συμφωνία ασφαλείας.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube