REAL TIME |

Weather Icon
Ινδία 29 Ιουλίου 2023

Πλοίο του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στη Σούδα

Πλοίο του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού κατέπλευσε στη Σούδα

Ελλάδα και Ινδία έρχονται πιο κοντά. Αθήνα και Ν. Δελχί σφυρηλατούν μία νέα ισχυρή σχέση και στέλνουν μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!

Το αντιτορπιλικό κλάσης Καλκούτα του Ινδικού Ναυτικού INS CHENNAI πραγματοποίησε επίσκεψη στο λιμάνι της Σούδας, Ελλάδα από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου ενισχύοντας τη Ναυτική και Αμυντική Συνεργασία μεταξύ του Ινδικού και του Ελληνικού Ναυτικού.

Το πλήρωμα κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Κοινοπολιτειακού Κόλπου της Σούδας αποτίοντας φόρο τιμής στον πεσόντα Ινδό στρατιώτη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως μέρος των Βρετανικών Δυνάμεων που πολέμησαν στην Κρήτη.

Η Τουρκία κατασκευάζει τέσσερις βαριές κορβέτες κλάσης MILGEM για το Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν. Τρεις κορβέτες, που ονομάζονται Babur-class από το Πακιστάν, βρίσκονται σε διαφορετικές καταστάσεις ετοιμότητας και μία έχει ενταχθεί στον στόλο.

Η Τουρκία πούλησε επίσης το PNS Moawin, ένα δεξαμενόπλοιο στόλου στο ναυτικό του Πακιστάν και επισκεύασε το PNS Alamgir, μια φρεγάτα με κατευθυνόμενους πυραύλους, και ως εκ τούτου, ένα πολεμικό πλοίο πρώτης γραμμής. Είχε προβλήματα με το σόναρ, τα συστήματα ελέγχου πυρός και το ραντάρ. Εξάλλου, το PNS Alamgir συμμετείχε επίσης σε μια υψηλού προφίλ τουρκική ναυτική άσκηση — Dogu Akdeniz — με τους Τούρκους στη Μεσόγειο Θάλασσα τον Νοέμβριο του περασμένου έτους.”

Στην ουσία, αυτό που μας αναφέρει το Ινδικό ΜΜΕ, είναι πως έρχονται και κοινές αεροπορικές ασκήσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Ινδία! Η εξέλιξη αλλάζει πλέον τα δεδομένα στη περιοχή!

ΠΗΓΗ: directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube