Weather Icon

Πακιστάν: 75 Δημοσιογράφοι κατέγραψαν καταγγελίες σχετικά με διαδικτυακή παρενόχληση το 2022

Πακιστάν: 75 Δημοσιογράφοι κατέγραψαν καταγγελίες σχετικά με διαδικτυακή παρενόχληση το 2022

Το Ίδρυμα Ψηφιακών Δικαιωμάτων (DRF) έλαβε 75 καταγγελίες από δημοσιογράφους και επαγγελματίες των Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με την παρενόχληση στο Διαδίκτυο, τις απειλές και τις απόπειρες πειρατείας.

Ενώ παρουσίασε τη “σύνοψη πολιτικής” της τη Δευτέρα, η DRF υπογράμμισε 34 γυναίκες, 40 άνδρες και ένα τρανς άτομο κατέγραψαν καταγγελίες χρησιμοποιώντας τη γραμμή βοήθειας για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο και άλλες υπηρεσίες όπως πλατφόρμες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Κοινωνικών Μέσων το 2022.

Η γραμμή βοήθειας έλαβε τον μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών, περίπου 25%, από το Παντζάμπ, ακολουθούμενη από 17% από δημοσιογράφους εκτός Πακιστάν, κυρίως στο Αφγανιστάν.

68% των καταγγελιών αφορούσαν παρενόχληση στον κυβερνοχώρο. Αυτές περιλάμβαναν 15 καταγγελίες για απειλές στο διαδίκτυο και 13 απόπειρες πειρατείας — είτε οι λογαριασμοί των δημοσιογράφων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε η μαζική αναφορά των λογαριασμών τους — που διαταράσσει τη δουλειά τους και οδηγεί σε παραβίαση των προσωπικών τους πληροφοριών.

Περίπου το 18% των καταγγελιών για παρενόχληση στον κυβερνοχώρο αφορούσαν οργανωμένες και στοχευμένες εκστρατείες εναντίον δημοσιογράφων σε πολλαπλές διαδικτυακές πλατφόρμες που υποκινούσαν μίσος.

“Αυτές οι εκστρατείες συχνά χρησιμοποιούσαν τακτικές παραπληροφόρησης για να παρενοχλούν τους στόχους τους”, ανέφερε η πολιτική. Ορισμένες εκστρατείες ήταν επιτυχείς καθώς οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ανέστειλαν τους λογαριασμούς των δημοσιογράφων.

Οι γυναίκες δημοσιογράφοι ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητες στην παρενόχληση στο διαδίκτυο λόγω του φύλου τους, συχνά υποβάλλονταν σε μισογύνικα και σεξιστικά σχόλια.

Ο Nighat Dad, εκτελεστικός διευθυντής της DRF, δήλωσε ότι λιγότερες καταγγελίες ελήφθησαν από γυναίκες δημοσιογράφους από τους άνδρες δημοσιογράφους, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι οι γυναίκες δημοσιογράφοι στο Πακιστάν είναι λιγότερο από το πέντε % του συνόλου των δημοσιογράφων σύμφωνα με το PFUJ.

Η σύντομη πολιτική περιέχει επίσης συστάσεις για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις εταιρείες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης για τη διαχείριση υποθέσεων που σχετίζονται με δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube