Ουκρανία , Ρωσία 24 Ιουλίου 2023

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με ‘Shahed-136’ σε λιμενική υποδομή στην Οδησσό

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση με ‘Shahed-136’ σε λιμενική υποδομή στην Οδησσό

Τραυματίες τέσσερις λιμενεργάτες

Πηγή Άρθρου: ΑΠΕ – ΜΠΕ, liberal.gr

«Τη νύχτα, επίθεση γύρω στις 04:00 που διεξήχθη με drones ‘Shahed-136’ είχε στόχο λιμενική υποδομή», σύμφωνα με την ανακοίνωσή της. «Υπόστεγο αποθήκευσης σιτηρών καταστράφηκε και δεξαμενές αποθήκευσης άλλων φορτίων υπέστησαν ζημιές», προστίθεται στο κείμενο.

Βάσει των αρχικών πληροφοριών, τρία UAVs καταστράφηκαν, κατά την ίδια πηγή.

Η Μόσχα αναφέρει ότι έπληξε στόχους στην Οδησσό όπου προετοιμάζονταν «τρομοκρατικές ενέργειες»

Η Μόσχα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι κατέστρεψε όλους τους στόχους που είχε ορίσει στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, τονίζοντας ότι οι στόχοι αυτοί χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία «τρομοκρατικών ενεργειών» εναντίον ρωσικών δυνάμεων.

«Χθες το βράδυ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν επίθεση…σε εγκαταστάσεις όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας με χρήση ναυτικών drones», ανέφερε ο ρωσικός στρατός.

Σε νεότερο απολογισμό αυτής της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης που έγινε στις 03:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, ενώ καταστράφηκε ένας ορθόδοξος καθεδρικός ναός, τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το Κίεβο έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου». «Ο Καθεδρικός Ναός Μεταμορφώσης του Σωτήρος, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Οδησσού, που προστατεύεται από την Unesco, καταστράφηκε. Ένα έγκλημα πολέμου που δεν θα ξεχαστεί και δεν θα συγχωρηθεί ποτέ», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διεύψευσε ότι έπληξε τον ναό, υποστηρίζοντας ότι αυτός επλήγη από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε πως «οπωσδήποτε» θα υπάρξουν «αντίποινα» για αυτά τα ρωσικά πλήγματα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube