Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 27 Ιουλίου 2023

Οδησσός: Νέα πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε λιμενικές εγκαταστάσεις

Οδησσός: Νέα πυραυλική επίθεση της Ρωσίας σε λιμενικές εγκαταστάσεις

Φωτ.: Shutterstock

Πύραυλος που εκτόξευσε ρωσικό πλοίο εν μέσω καταιγίδας σκότωσε φρουρό ασφαλείας

Η Ρωσία έπληξε τις λιμενικές υποδομές στην περιοχή της Οδησσού, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς την Πέμπτη, με πυραυλική επίθεση, σκοτώνοντας έναν φρουρό ασφαλείας και καταστρέφοντας έναν τερματικό σταθμό φορτίου, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής.

Τα λιμάνια της Οδησσού είναι τακτικοί στόχοι ρωσικών επιθέσεων αφότου η Μόσχα την περασμένη εβδομάδα αποσύρθηκε από την πρωτοβουλία για τα σιτηρά στον Εύξεινο Πόντο, τη συμφωνία με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ, η οποία επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Οδησσού για σχεδόν ένα χρόνο.

Ο κυβερνήτης της Οδησσού Ολεχ Κίπερ δήλωσε ότι η Ρωσία εκτόξευσε πυραύλους Kalibr σε ένα από τα λιμάνια της πόλης από ένα υποβρύχιο στον Εύξεινο Πόντο. Είπε ότι ένα κτίριο ασφαλείας καταστράφηκε και δύο αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας δήλωσε ότι δεν ήταν σε θέση να καταρρίψει τους πυραύλους Kalibr, αν και είπε ότι κατέρριψε οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια της νύχτας σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Η Νατάλια Χουμενιούκ, εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας, είπε ότι μια καταιγίδα τη νύχτα της Τετάρτης βοήθησε τη Ρωσία στην επίθεση στην Οδησσό.

«Ο εχθρός εκμεταλλεύτηκε τις καιρικές συνθήκες και εκτόξευσε τον πύραυλο κατά τη διάρκεια της βροντής και του ανέμου και σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος για να δυσκολέψει τον εντοπισμό του», δήλωσε.

Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters, CNN

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube