Weather Icon
Λευκορωσία , Πολωνία , Ρωσία 20 Ιουλίου 2023

Ο στρατός της Λευκορωσίας πραγματοποιεί ασκήσεις με μαχητές της Wagner στα σύνορα με την Πολωνία

Ο στρατός της Λευκορωσίας πραγματοποιεί ασκήσεις με μαχητές της Wagner στα σύνορα με την Πολωνία

Η Wagner σε ενεργό ρόλο στη Λευκορωσία

Το υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη ότι ο στρατός της χώρας πραγματοποιεί ασκήσεις με μαχητές της ρωσικής μισθοφορικής δύναμης Wagner σε στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Μπρεστ, στα σύνορα με την Πολωνία.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο ηγέτης της μισθοφορικής ομάδας Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, καλωσόρισε τους μαχητές του στη Λευκορωσία, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Πριγκόζιν δήλωσε ότι “αυτό που συμβαίνει στο  μέτωπο της Ουκρανίας είναι ντροπή, στην οποία δεν πρέπει να συμμετέχουμε”. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι μαχητές της Wagner θα παραμείνουν στη Λευκορωσία για ένα διάστημα.

“Θα κάνουμε τον στρατό της Λευκορωσίας τον δεύτερο καλύτερο στον κόσμο και αν χρειαστεί θα πολεμήσουμε για αυτούς”, πρόσθεσε.

Ο Πριγκόζιν φέρεται να έκανε τις δηλώσεις αυτές σε βίντεο που δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ, ωστόσο το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει να επαληθεύσει τη γνησιότητα του βίντεο.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube