Weather Icon

“Ο πατέρας μου”! Δες πως ένας Κύπριος αγωνιστής μεταλαμπάδευσε σε έναν γιο κι έναν εγγονό το δικό του πνεύμα

“Ο πατέρας μου”! Δες πως ένας Κύπριος αγωνιστής μεταλαμπάδευσε σε έναν γιο κι έναν εγγονό το δικό του πνεύμα

Ο Μάριος Μιχαηλίδης μιλά στη Σοφία Χατζή για το βιβλίο του «Ο πατέρας μου» των εκδόσεων ΑΘΩΣ, στο οποίο σκιαγραφείται η πολύπλευρη προσωπικότητα του Μιχαήλ Ε. Μιχαηλίδη.

Πατέρας και μητέρα μαζί στην οικογένειά του, συγγραφέας κι αρθρογράφος για το κυπριακό και αθηναϊκό κοινό. Μαχόμενος εκπαιδευτικός, πρότυπο για πλήθος μαθητών του. Αυτοεξόριστος και ασυμβίβαστος. Δεν άσκησε ποτέ την τέχνη των ηθικών εκπτώσεων. Η μορφή του ζωντανεύει μέσα από τις ημερολογιακές του σημειώσεις και από αφηγήσεις του συγγραφέα. Μια όμορφη έκπληξη είναι η συμμετοχή του γιου του συγγραφέα, Άγγελου, που θυμάται τον παππού και πρότυπό του.

Στο βιβλίο αυτό, εκτός των άλλων, αποτυπώνονται μερικές «παράπλευρες» στιγμές κάποιων όψεων της ιστορίας του Ελληνισμού της Κύπρου, είτε στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Άγγλων (ΕΟΚΑ, 1955-1959), είτε στο ζοφερό τοπίο των ημερών της τουρκικής εισβολής (1974).

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube