Weather Icon
Γαλλία , Ινδία 14 Ιουλίου 2023

Ο Μακρόν τίμησε τον Μόντι με την ανώτατη τιμή της χώρας, τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής

Ο Μακρόν τίμησε τον Μόντι με την ανώτατη τιμή της χώρας, τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής

Ο Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, τιμήθηκε από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν με την ανώτατη τιμή της χώρας, τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής.

«Μια ζεστή χειρονομία που ενσαρκώνει το πνεύμα της ινδογαλλικής συνεργασίας. Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι απένειμε τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής, το υψηλότερο βραβείο στη Γαλλία από τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας στο Twitter.


Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της γαλλικής προεδρίας, η Λεγεώνα της Τιμής είναι η ανταμοιβή για την «εξαιρετική αξία που αποκτήθηκε στην υπηρεσία του έθνους με πολιτική ή στρατιωτική ιδιότητα».

«Οι ξένοι μπορούν να παρασημοφορηθούν με τη Λεγεώνα της Τιμής εάν έχουν προσφέρει υπηρεσίες (π.χ. πολιτιστικές ή οικονομικές) στη Γαλλία ή έχουν υποστηρίξει σκοπούς που υπερασπίζεται η Γαλλία, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του Τύπου ή η ανθρωπιστική δράση. Οι κρατικές επισκέψεις αποτελούν επίσης αφορμή για την απονομή της Λεγεώνας της Τιμής σε επίσημα πρόσωπα, σύμφωνα με τη διπλωματική αμοιβαιότητα και ως εκ τούτου υποστηρίζοντας την εξωτερική πολιτική της Γαλλίας», αναφέρεται.

Ο πρωθυπουργός Μόντι πραγματοποιεί διήμερη κρατική επίσκεψη στη Γαλλία και θα είναι ο Επίτιμος Προσκεκλημένος στους εορτασμούς της Εθνικής Εορτής της Γαλλίας (Ημέρα της Βαστίλης) της Παρασκευής 14 Ιουλίου 2023. Κατά την άφιξή του στο Παρίσι το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Ινδίας), είχε συναντηθεί με τον ηγέτη της Γερουσίας της Γαλλίας, είχε συνομιλίες με τη Γαλλίδα ομόλογό του Ελίζαμπεθ Μπορν και μίλησε σε μια συνάντηση της ινδικής διασποράς στο φημισμένο κέντρο παραστατικών τεχνών La Seine Musicale, προτού παρευρεθεί σε ιδιωτικό δείπνο με τον Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζέτ Μακρόν στην επίσημη κατοικία τους στο παλάτι των Ηλυσίων στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube