Weather Icon
Τουρκία 30 Ιουλίου 2023

Νέο οικονομικό Ερντογάν: Νοίκιαζε drone για 1,2 εκατ. την ημέρα από την εταιρεία του γαμπρού του

Νέο οικονομικό Ερντογάν: Νοίκιαζε drone για 1,2 εκατ. την ημέρα από την εταιρεία του γαμπρού του

Δώρο στον γαμπρό του εκατομμύρια

Οικονομικό σκάνδαλο αποκαλύπτει δημοσίευμα του Halk TV  με πρωταγωνιστή το Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος καταγγέλλεται ότι έδινε κρατικό χρήμα στον γαμπρό του Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ. 

Όπως υποστηρίζει το Halk TV προχωρούσε στην ενοικίαση drones για δασοπυρόσβεση, έναντι του ποσού του 1,2 εκατ. ευρώ την ημέρα. Τα drones τα οποία ενοικίαζε, προέρχονταν αποκλειστικά από την εταιρεία Baykar της οποίας πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος, είναι ο γαμπρός του.

Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε τοποθετηθεί προεκλογικά για το θέμα: «Υποτίθεται ότι δίνω πλεονεκτήματα σε αυτούς (στην εταιρεία Baykar) χωρίς διαγωνισμό και ότι ζημιώθηκε το κράτος. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα σεντ που να έχει δοθεί από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ή την κυβέρνηση του AKP».

Το συνολικό κόστος των δύο διαγωνισμών ήταν 287,6 εκατομμύρια λίρες, με τα πέντε από τα UAV να προέρχονται από τη Baykar. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι παρόλο που η πρόταση της εταιρείας ήταν 176.715.000 λίρες, το κόστος για το Δημόσιο ανέβηκε σε 183.600.000 λίρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Baykar, Χαλούκ Μπαϊρακτάρ, υπερασπίστηκε τις συμφωνίες της εταιρείας του με την κυβέρνηση, λέγοντας ότι ο εν λόγω διαγωνισμός διεξήχθη με «διαφανή και ανοιχτό τρόπο». Είπε ότι η εταιρεία του πρόσφερε τη χαμηλότερη τιμή στον διαγωνισμό που έγινε από τη Διεύθυνση Δασών, γι’ αυτό είπε ότι η συμφωνία έγινε με εκείνους. 

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube