ΗΛΘΕ και φέτος ξανά για να μας θυμίσει το πραγματικό προσωπείο του, ο ισλαμοφασίστας Ερντογάν. Μόνο αφελείς και αιθεροβάμονες θα πίστευαν πως ο ηγέτης της κατοχικής Τουρκίας, θα ερχόταν στην κατεχόμενη Κύπρο και θα έλεγε οτιδήποτε διαφορετικό εκτός από τις γνωστές μαξιμαλιστικές θέσεις του.

Μόνο όσοι ζουν σε μια ψευδαίσθηση και χαριεντίζονται με το… καλό κλίμα, θα ανέμεναν οτιδήποτε το διαφορετικό. Η πολιτική της Άγκυρας στο Κυπριακό είναι διαχρονικά η ίδια και δεν έχει και κανένα λόγο να την αλλάξει.  Γιατί, εκτός των άλλων, προχωρεί ανενόχλητη και έχοντας πολλές φορές και προκλητικά την ανοχή της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας. Πόσοι, άραγε, καταδίκασαν προχθές, με αφορμή την επέτειο την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, την 20η Ιουλίου 1974, την κατοχική δύναμη; Πλην της Ελλάδος καμία άλλη χώρα.

Ο ΡΕΤΖΕΠ Ταγίπ Ερντογάν ήταν προβλεπτός. Ποιο μήνυμα έστειλε; Είπε ότι χωρίς την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τούρκων της Κύπρου, δεν τίθεται θέμα «να εισέλθουμε σε μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία. Ξεκαθάρισε- στέλλοντας μήνυμα με πολλούς αποδέκτες- ότι  «όποιες και αν είναι οι συνθήκες, δεν θα κάνουμε πίσω από τις προσπάθειές μας προς την κατεύθυνση της επιβεβαίωσης της ίσης κυριαρχίας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τούρκων της Κύπρου».

Ο ΤΟΥΡΚΟΣ Πρόεδρος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες για αναγνώριση της αποσχιστικής οντότητας και παρέπεμψε στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, οποίος κατά τον Ερντογάν άνοιξε την αγκαλιά του στην ‘’ΤΔΒΚ’’ με το συνταγματικό της όνομα τον περασμένο Νοέμβριο στην Σεμερκάνδη. Είναι σαφές πως αυτός ο στόχος, της αναγνώρισης των τετελεσμένων της κατοχής, του ψευδοκράτους, βρίσκεται στις προτεραιότητες της κατοχικής πλευράς κι αυτό δεν λέγεται στα πλαίσια της προπαγάνδας και του εκφοβισμού, των πιέσεων προς την ελληνική πλευρά. Ήταν και παραμένει στρατηγική επιλογή.

ΤΟ μήνυμα οφείλουμε να το λάβουμε άπαντες. Στη Λευκωσία το ανέμεναν και προφανώς και δεν έχουν αιφνιδιαστεί. Σε κάποιες άλλες πρωτεύουσες ενδεχομένως να αιφνιδιάστηκαν. Αυτό που προέχει για τη Λευκωσία είναι να αναδειχθούν αυτά που είπε ο Τούρκος Πρόεδρος. Να αναδειχθούν τόσο προς την κατεύθυνση των Ηνωμένων Εθνών όσο και προς  την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικά τώρα που η κατοχική δύναμη θυμήθηκε τον ευρωπαϊκό της δρόμο, η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να ενημερώσει τις Βρυξέλλες για τα όσα ακραία, εξωπραγματικά είπε ο Ερντογάν,  του οποίου οι θέσεις συγκρούονται με τις ευρωπαϊκές και με κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατίας.