Weather Icon

Μιχάλης Ιγνατίου στο Hellas Journal: Ο κ. Μενέντεζ δεν θα προδώσει ποτέ την Ελλάδα και την αγαπημένη μας Κύπρο

Μιχάλης Ιγνατίου στο Hellas Journal: Ο κ. Μενέντεζ δεν θα προδώσει ποτέ την Ελλάδα και την αγαπημένη μας Κύπρο

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ – Hellas Journal

Θα χρειαστούμε χρόνο να καταλάβουμε και ίσως να καταπιούμε όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στο Βίλνιους της Λιθουανίας και ειδικά χθες, μετά την πραγματοποίηση της πολυαναμενόμενης συνάντησης του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, τον απρόβλεπτο και προβληματικό, Ταγίπ Ερντογάν.

Διάβασα και ξαναδιάβασα τις δηλώσεις του Ερντογάν και έχω μείνει με το στόμα ανοικτό Τις συζήτησα με σημαντικούς ανθρώπους στην Ουάσιγκτον, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Μίλησα και με γνωστούς αναλυτές, οι οποίοι δεν δίνουν καμία σημασία σε ότι λέει ο Ταγίπ Ερντογάν. Πολύ σωστά υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να δούμε έργα και να αφήνουμε τα λόγια του να τα παίρνει ο άνεμος.

Εκτόξευσε απίστευτα ψέματα που άρεσαν στη διεφθαρμένη Ελίτ των Αθηνών και της Λευκωσίας. Αλλά οι πολίτες, που μελετούν τα πάντα που έχουν σχέση με την Τουρκία, αντιμετώπισαν το «όργιο» της φιλικής «επίθεσης» του Τούρκου προέδρου με σκεπτικισμό.

  • Δεν τους αδικώ. Είδαν πολλά τα μάτια τους και άκουσαν περισσότερα τα αυτιά τους για να καταλαβαίνουν πια ότι αυτό που εκτυλίχτηκε χθες στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας ήταν ένα μόνο μέρος του μεγάλου σχεδίου του Ερντογάν.

Από τις συζητήσεις, λοιπόν, που είχα χθες με τους σημαντικούς ανθρώπους στην Ουάσιγκτον εξάγεται ένα και μόνο συμπέρασμα: ότι ένας τολμηρός γερουσιαστής, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, ήταν αυτός που σάρωσε τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ. αυτός τα έκανε όλα…

Ο γερουσιαστής όρθωσε το ανάστημα του, όχι μόνο εναντίον του Ερντογάν. Αλλά και μπροστά στο φιλότουρκο Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον Πρόεδρο της Αμερικής.

Από τον Γενς Στόλτενμπργκ περιμέναμε την υποταγή του στον Τούρκο πρόεδρο. Όμως, ο Τζο Μπάιντεν μας είχε δείξει τόσα χρόνια ότι είναι ένας μεγάλος υπερασπιστής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Διεθνούς Δικαίου. Τα έδωσε όλα όσο-όσο, και θα πληρώσει το τίμημα στις προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς. Οι ομογενείς μας, οι Αρμένιοι, οι Κούρδοι, οι χριστιανοί άλλες κοινότητες έχουν μνήμη ελέφαντα…

Ο κ. Μενέντεζ και οι συνεργάτες του, όπως και οι ομογενείς ακτιβιστές στην Ουάσιγκτον, αναλύουν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και θα πάρουν σύντομα τις αποφάσεις τους. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να εγκριθεί και επίσημα η είσοδος της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, διότι ο Ερντογάν έχει υποχρέωση να κάνει τα λόγια πράξεις. Και μετά θα τοποθετηθούν δημόσια και με πράξεις.

Ο γερουσιαστής δεν βιάζεται, και ας νομίζει ο Ερντογάν ότι θα ελέγξει και το αμερικανικό Κογκρέσο. Και δεύτερον πρέπει να ολοκληρωθούν και οι συζητήσεις του με τον Λευκό Οίκο. Θέλει να γνωρίζει πως θα εξασφαλιστεί μία δια παντός ότι η Τουρκία θα σταματήσει κάθε προκλητική ενέργεια στο Αιγαίο και στον Έβρο.

Απ’ εκεί και πέρα, ο κ. Μενέντεζ έχει μία μεγάλη αγάπη για την Κύπρο. Από τότε που γνώρισε την οικογένεια των Ζαμπάδων, των προσφύγων από το Πραστειό της Κύπρου, δίνει ένα μεγαλο αγώνα εναντίον της τουρκικής κατοχής. Αυτόν τον αγώνα ΔΕΝ θα τον σταματήσει ποτέ. Δεν θα προδώσει ποτέ τους πρόσφυγες της Κύπρου. Και είναι άνθρωπος των έργων, όχι των λόγων.

Η Ελλάδα έχει βρει τον απόλυτο υποστηρικτή στην Ουάσιγκτον λόγω ακριβώς των Ελληνοκυπρίων που δεν σταμάτησαν τον αγώνα τους από τον μαύρο Ιούλη του1974. Εάν δεν υπήρχαν αυτοί οι Ελληνοκύπριοι, ο κ. Μενέντεζ προφανώς δεν θα ασχολείτο ΠΟΤΕ με τα θέματα μας.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει από πρώτο χέρι αυτή τη φοβερή ιστορία και σχέση του κ. Μενέντεζ με την Κύπρο. Του την αφηγήθηκε ο ίδιος ο γερουσιαστής. Οπότε ξέρει πως έχει υποχρέωση να προστατεύσει και αυτός την Κύπρο. Ακριβώς επειδή απ’ εδώ και πέρα θα κερδίσει μεγάλες νίκες λόγω των Ελληνοκυπρίων, που συντηρούν αυτό που στην Ελλάδα ονομάζουμε «Ελληνικό Λόμπι».

Το «Ελληνικό Λόμπι» είναι στην πραγματικότητα «Κυπριακό Λόμπι». Οι Ελληνοκύπριοι της Αμερικής πληρώνουν όλα τα έξοδα. Ευτυχώς τελευταία, κάποιοι λίγοι ομογενείς, από τη Χίο και άλλα νησιά του Αιγαίου, από ντροπή περισσότερο ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Ελληνοκύπριους και άρχισαν να βοηθούν…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Στις 10 Αυγούστου του 2020, ο Ερντογάν έστειλε στο Καστελόριζο ένα τουρκικό ερευνητικό σκάφος, το οποίο συνόδευαν πολεμικά πλοία. Όλα τα παραπάνω εισήλθαν παράνομα στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο. Φτάσαμε στο χείλος του πολέμου, με ένα απαίσιο Ντόναλντ Τραμπ, που εκνεύρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε να του κάνει ένα μάθημα ιστορίας.

Μέχρι και σήμερα, η Τουρκία αμφισβητεί τη συγκεκριμένη και άλλες περιοχές στο Αιγαίο, που θεωρεί δικές της. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, λοιπόν, πως η ειρήνη θα έρθει μόνο αν η Τουρκία αποσύρει όλες τις παράνομες απαιτήσεις της εναντίον της Ελλάδας, μόνο όταν αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο. Όπως πάντα λέω, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Στις 20 Ιούλιου, στην 49η μαύρη επέτειο της άνανδρης εισβολής της Τουρκίας εναντίον της Κύπρου, ο Ερντογάν θα “εκτελέσει” παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα εδάφη. Θα προκαλέσει με απαίσιο τρόπο τον Ελληνισμό. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρέπει να τον αποδοκιμάσει με ισχυρό τρόπο. Ο ίδιος, όχι το υπουργείο Εξωτερικών.  Θα ικανοποιήσει πολύ τον Ρόμπερτ Μενέντεζ και γνωρίζω τι σας λέω…

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

 

Στο τέλος της ημέρας όλα έγιναν επειδή ένας ατρόμητος γερουσιαστής είπε όχι στον Τούρκο «Σουλτάνο»: Ο κ. Μενέντεζ δεν θα προδώσει ποτέ την Ελλάδα και την αγαπημένη μας Κύπρο (video)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube