Weather Icon

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Έλεος πια… Ο Ερντογάν δεν είναι αυτός που δείχνει: Σταμάτησε τις υπερπτήσεις για να “νικήσει” τον βασικό όρο του Μενέντεζ και των άλλων νομοθετών: Για να πάρει τα F-16

Μιχάλης Ιγνατίου στη Hellas Journal: Έλεος πια… Ο Ερντογάν δεν είναι αυτός που δείχνει: Σταμάτησε τις υπερπτήσεις για να “νικήσει” τον βασικό όρο του Μενέντεζ και των άλλων νομοθετών: Για να πάρει τα F-16

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Hellas Journal, Ουάσιγκτον

Οι «δηλητηριώδεις» αναφορές του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για την Ελλάδα, με αφορμή το ναυάγιο του πλοίου-«φέρετρου» Adriana και τον θάνατο εκατοντάδων άμοιρων προσφύγων και μεταναστών, πρέπει να αναλυθούν από τους συμβούλους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διότι, δείχνουν πάνω απ’ όλα μία εμμονική έχθρα απέναντι στην Ελλάδα. Ήταν μία επίθεση που υποκρύπτει και το τουρκικό σχέδιο. Ότι θα κτυπά τη χώρα μας σε όλα τα θέματα, αλλά δεν θα απειλεί στο Αιγαίο. Όσο αντέξει. Βέβαια, στις 20 Ιουλίου, μαύρη επέτειο της άνανδρης εισβολής της Τουρκίας, θα βγάλει το ανθελληνικό άχτι του εναντίον της Κύπρου. Για να μην ξεχνιόμαστε…

Και δεν θα απειλεί τα ελληνικά νησιά, διότι αυτό ακριβώς είναι το σχέδιο. Σε συνεννόηση με τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, στέλνει ένα μήνυμα για τον βασικό όρο που θέτουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ και οι άλλοι νομοθέτες. Ποιος είναι ο όρος; Να σταματήσει να απειλεί την Ελλάδα στο Αιγαίο και ειδικά να τερματίσει τις υπερπτήσεις.

  • Αυτό ακριβώς κάνει από τον περασμένο Φεβρουάριο και μετά τον φονικό σεισμό που σκότωσε, με επίσημους αριθμούς, πάνω από 50 χιλιάδες ανθρώπους. Δεν επιτρέπει υπερπτήσεις και έχει μειώσει την απαράδεκτη ρητορική του, που αφορά τα νησιά του Αιγαίου.

Όμως, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, δεν απέσυρε κανένα από τα ανιστόρητα «αιτήματα» του για τα ελληνικά νησιά, ενώ στην Κύπρο συνεχίζει την παράνομη κατοχή, την οποία καθημερινά και για 50 σχεδόν χρόνια εδραιώνει με παράνομες πράξεις.

Οπότε, με απλά λόγια, δεν έχει αλλάξει ένα «νι» από τα κατασκευασμένα κείμενα που δήθεν αποδεικνύουν πως πολλά από τα κατοικημένα ελληνικά νησιά του ανήκουν…

Μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στην Ελλάδα ότι δήθεν δεν έκανε καμία σοβαρή προσπάθεια για να σώσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που έστειλαν με το σαπιοκάραβο οι εγκληματίες διακινητές ανθρώπων.

Αντί να καταδικάσει τους διακινητές, κατηγορεί την Ελλάδα. Ξεκίνησε το παραλήρημα με μία περίεργη εισαγωγή:

«Οι ρατσιστικές τρομοκρατικές επιθέσεις δεν στρέφονται μόνο κατά μουσουλμάνων, αλλά και κατά των Εβραίων, των Αφρικανών, των Ασιατών, των Ρομά και των μεταναστών», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Το είδαμε για άλλη μια φορά στην καταστροφή του πλοίου που βυθίστηκε στα ανοιχτά της Πελοποννήσου την περασμένη εβδομάδα και έθαψε εκατοντάδες πρόσφυγες. Καμία σοβαρή προσπάθεια δεν έγινε για να σωθούν οι άνθρωποι και ο θάνατος εκατοντάδων ανθρώπων δεν απασχόλησε τόσο πολύ την επικαιρότητα, όσο οι 5 πλούσιοι που πήγαν να επισκεφτούν το πλοίο του Τιτανικού. Αυτοί οι καταπιεσμένοι άνθρωποι ξεχάστηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως χιλιάδες ζωές που χάνονται στα νερά της Μεσογείου κάθε χρόνο».

Και απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό, ως «πατερούλης», είπε:

«Αγαπητό μου έθνος, αυτά δεν είναι ποτέ έκτακτα γεγονότα, είναι ένα σημάδι ότι η αποικιοκρατική αλαζονική και απάνθρωπη νοοτροπία που βασίζεται στην ανωτερότητα του λευκού ανθρώπου εξακολουθεί να υπάρχει».

Ο Ερντογάν έκανε και ένα παραλληλισμό της Σουηδίας με τα Σκόπια, όταν διεκδικούσαν την είσοδο τους στο ΝΑΤΟ και η Ελλάδα αναγκάστηκε να καταθέσει βέτο μέχρι να σταματήσουν οι Σκοπιανοί να σφετερίζονται το όνομα της ελληνικής Μακεδονίας.

«Εμείς», είπε, «δεν ζητάμε από κάποιους να αλλάξουν το όνομα της χώρας τους, αλλά να τηρήσουν αυτά κάτω από τα οποία έβαλαν την υπογραφή τους».

Ήταν ένα υπόγειο κτύπημα κατά της χώρας μας, καθώς το Σκοπιανό δεν έχει καμία σχέση με τους εκβιασμούς του εναντίον της Σουηδίας. Διότι τα Σκόπια είχαν κλέψει το όνομα της Μακεδονίας, άρα το θέμα ήταν (και παραμένει) σοβαρότατο. Ενώ η Σουηδία δεν έκλεψε κανένα όνομα από την Τουρκία, ούτε βυσσοδόμησε εναντίον της χώρας του Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είναι αυτός που απειλεί και εκβιάζει την κυβέρνηση της Σουηδίας και τον σουηδικό λαό. Να θυμίσουμε ότι απαίτησε αλλαγή του συντάγματος και επιβολή νόμων που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε μερικές ημέρες, στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει έχοντας στο μυαλό του την παντοτινή ειρήνη και όχι αυτή την ερμαφρόδιτη κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Τουρκία.

  • Γνωρίζει ο Ερντογάν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν θα υποχωρήσει σε οτιδήποτε παραβιάζει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία. Και το γνωρίζει επειδή του το έχει πει σε όλες τις συναντήσεις τους.

Εάν ο Ερντογάν επιμένει στα παράλογα «αιτήματα» του, είναι καλύτερα να μην πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Απ’ εκεί και πέρα, επτά ημέρες πριν από τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, στη Λιθουανία, έστειλε ξανά το μήνυμα του στην Ουάσιγκτον, στις Βρυξέλλες και στη Στοκχόλμη.

«Δεν δεχόμαστε εκβιασμούς, ούτε απειλές», τόνισε και πρόσθεσε: «Αν δεν τηρήσουν όσα μας έχουν υποσχεθεί για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών οργανώσεων, τότε δεν υποχωρούμε».

Ήταν ευθεία η απειλή στην Σουηδία, καθώς τόνισε ότι «η κόκκινη γραμμή για την Τουρκία είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της ισλαμοφοβίας». Χαρακτήρισε «έγκλημα μίσους» το κάψιμο του κορανίου έξω από τζαμί στη σκανδιναβική χώρα, αλλά δεν αποκάλυψε τι άλλο ζητά από τη σουηδική κυβέρνηση για να άρει το εμπάργκο στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Τα ψέματα τελείωσαν. Σε μία εβδομάδα θα ακολουθήσει ένα εκ των δύο δρόμων: Είτε θα εγκρίνει την ένταξη της Σουηδίας, είτε όχι. Αν αποφασίσει να πάρει το δεύτερο δρόμο, γνωρίζει πως οι σχέσεις του με τη Δύση θα πάρουν κυριολεκτικά φωτιά…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Πως θα πάει η Αθήνα σε βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων όταν η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία θα την προκαλεί (και στρατιωτικά) καθημερινά  στην Κύπρο, ώστε να απαντήσει και να έχει δικαιολογία, ότι αυτός προσπάθησε αλλά (δήθεν) ο κ. Μητσοτάκης δεν …θέλει!

* Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και συγγραφέας. Είναι ο ιδρυτής της ιστοσελίδας Hellas Journal

 

Έλεος πια… Ο Ερντογάν δεν είναι αυτός που δείχνει: Σταμάτησε τις υπερπτήσεις για να “νικήσει” τον βασικό όρο του Μενέντεζ και των άλλων νομοθετών: Για να πάρει τα F-16 (video)

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube