REAL TIME |

Εθνική Άμυνα , ΗΠΑ 2 Ιουλίου 2023

Κατέπλευσε το μεταγωγικό “BBC REGALIA” στην Αλεξανδρούπολη για φόρτωση ΝΑΤΟϊκού υλικού

Κατέπλευσε το μεταγωγικό “BBC REGALIA” στην Αλεξανδρούπολη για φόρτωση ΝΑΤΟϊκού υλικού

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης κατέπλευσε χθες το μεταγωγικό πλοίο “BBC REGALIA”, προκειμένου να φορτώσει και να μεταφέρει στρατιωτικό και άλλο υλικό των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που μετέχουν στο ΝΑΤΟ, μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης άσκησης «Defender 2023», που ολοκληρώθηκε στις 23 Ιουνίου.

Πρόκειται για ένα πλοίο cargo με σημαία της Αντίγκουα Μπαρμπούντα, μήκους 161,5 και πλάτους 25 μέτρων, το οποίο κατασκευάστηκε το 2012. Με την παρουσία του και την φόρτωση του υλικού, ολοκληρώνονται και οι μεταφορές

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα σημαντική ήταν έστω και η ολιγόλεπτη συνάντηση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ (Deputy Secretary of State for Management & Resources) Richard R. Verma, στο περιθώριο των εορτασμών για τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ στην κατοικία του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα.

Έγινε γεωπολιτική συζήτηση, αλλά φυσικά στάθηκαν ιδιαίτερα στην συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, τον γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό ρόλο που διαδραματίζει πλέον η περιοχή μας για τους Αμερικανούς και το ΝΑΤΟ και φυσικά οι συνεχείς μεταφορές υλικών. Επίσης, οι αναπτυξιακές κινήσεις που γίνονται στον ενεργειακό και όχι μόνο τομέα, στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube