Weather Icon
ΗΠΑ , Πακιστάν 12 Ιουλίου 2023

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την παρενόχληση θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν! 3000 θύματα

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την παρενόχληση θρησκευτικών μειονοτήτων στο Πακιστάν! 3000 θύματα

Υπογραμμίζοντας τις θρησκευτικές διακρίσεις στο Πακιστάν, οι ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξέφρασαν ανησυχία για τη μείωση του ποσοστού των μειονοτήτων στο Πακιστάν.

Ο Naveed Walter, Πρόεδρος του Human Rights Focus Pakistan, δήλωσε ότι ο πληθυσμός των μειονοτήτων στο Πακιστάν έχει μειωθεί στο 3% από 23% από την ανεξαρτησία του το 1947.

«Υπήρχαν πολλοί λόγοι πίσω από αυτό. Ένας από τους κύριους λόγους ήταν όταν το Πακιστάν ανακηρύχθηκε ισλαμική χώρα. Το 1973, όταν θεσπίστηκε το σύνταγμα, στο άρθρο 2 ορίστηκε ότι το Ισλάμ θα είναι κρατική θρησκεία. Στο άρθρο 41 παράγραφος 2 δηλώθηκε ότι ο Πρόεδρος θα είναι πάντα μουσουλμάνος. Το άρθρο 91 επαναλάμβανε ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να είναι πάντα μουσουλμάνος. Υπήρξαν πολλές τροποποιήσεις στο σύνταγμα τη δεκαετία του 1980, όταν ο δικτάτορας Muhammad Zia-ul-Haq έκανε τις τροποποιήσεις στο σύνταγμα σύμφωνα με το νόμο της Σαρία», δήλωσε ο Naveed Walter.Ο ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα είπε ότι ο νόμος περί βλασφημίας εισήχθη στη χώρα για να στοχεύσει τις θρησκευτικές μειονότητες. Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχουν σκοτωθεί και πολλοί μαραζώνουν στις φυλακές σε όλο το Πακιστάν από την εισαγωγή του.

Ο Naveed Walter είπε, «3.000 άνθρωποι έχουν πέσει θύματα όσον αφορά τις μειονότητες και άλλους αθώους. Πολλοί έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια καταδικαστικών δικών (για βλασφημία και άλλες κατηγορίες) και πολλοί βρίσκονται στις φυλακές. Και πολλοί έχουν δολοφονηθεί αμέσως και μάλιστα σε αστυνομικά τμήματα. Υπάρχουν επίσης αρκετοί άλλοι κοινωνικοί, οικονομικοί και πολιτικοί λόγοι που οι μειονότητες αντιμετωπίζουν φρικαλεότητες στο Πακιστάν».

Οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορούν εδώ και καιρό τη βλασφημία και άλλους δρακόντειους νόμους που εκμεταλλεύονται θρησκευτικοί εξτρεμιστές καθώς και απλοί Πακιστανοί για να ξεκαθαρίσουν προσωπικούς λογαριασμούς εναντίον μειονοτήτων, συμπεριλαμβανομένων Χριστιανών, Ινδουιστών και Σιχ.

Στην επαρχία Παντζάμπ, οι Χριστιανοί γίνονται στόχος, ενώ στη Σιντ, οι Ινδουιστές διώκονται.

Στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, όπου ζει η πλειοψηφία των Παστούν, οι Σιχ έχουν γίνει στόχος.

«Στο Πακιστάν, οι μειονότητες απαιτούν ίσα δικαιώματα και απαιτούν αλλαγή στο σύνταγμα. Δεν πρέπει να είναι μόνο για τους μουσουλμάνους, αλλά για να δοθεί ισότιμη θέση σε όλους», είπε ο Naveed Walter.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube