Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 24 Ιουλίου 2023

Η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) εντόπισε «ίχνη εκρηκτικών» σε πλοίο με σιτηρά

Η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) εντόπισε «ίχνη εκρηκτικών» σε πλοίο με σιτηρά

Φωτογραφία αρχείου από AP

Η FSB ανέφερε ότι το πλοίο είχε ελλιμενιστεί σε ουκρανικό λιμάνι τον Μάιο και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την παράδοση εκρηκτικών στην Ουκρανία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι εντόπισε ίχνη εκρηκτικών σε πλοίο που ταξίδευε από την Τουρκία στο λιμάνι του Ροστόφ-ον-Ντον στη Ρωσία για να παραλάβει σιτηρά.

Η FSB ανέφερε ότι το πλοίο είχε ελλιμενιστεί στο ουκρανικό λιμάνι Κίλια τον Μάιο και ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για την παράδοση εκρηκτικών στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλοίο άλλαξε το όνομά του, ενώ βρισκόταν στο τουρκικό λιμάνι της Τούζλα νωρίτερα αυτό τον μήνα και αντικατέστησε το πλήρωμά του, το οποίο αποτελούταν από 12 Ουκρανούς υπηκόους.

«Αυτές οι συνθήκες μπορεί να υποδηλώνουν τη δυνατότητα χρήσης του ξένου μη στρατιωτικού πλοίου για την παράδοση εκρηκτικών στο έδαφος της Ουκρανίας», ανέφερε η FSB.

Το σκάφος, το οποίο δεν κατονομάζεται, είχε επιθεωρηθεί στο στενό του Κερτς και του απαγορεύτηκε να συνεχίσει το ταξίδι του.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες της ανακοίνωσης της FSB, η οποία ήρθε μία εβδομάδα αφότου η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία που επέτρεπε στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Ουκρανική επίθεση με 17 drones κατήγγειλε η Ρωσία

Παράλληλα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε ουκρανική επίθεση με 17 drones στην Κριμαία.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 23ης προς 24η Ιουλίου, ματαιώθηκε προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με 17 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) σε αντικείμενα στο έδαφος της χερσονήσου της Κριμαίας», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Διευκρίνισε ότι 14 ουκρανικά UAV καταστράφηκαν μέσω ηλεκτρονικού πολέμου, εκ των οποίων 11 συνετρίβησαν στη Μαύρη Θάλασσα και άλλα 3 έπεσαν στο έδαφος της χερσονήσου. «Επιπλέον, 3 UAV καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Καθημερινή με πληροφορίες από Reuters, TASS

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube