Weather Icon

Η Ρωσία θέλει να αναπτύξει δυνάμεις της FSB στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν

Η Ρωσία θέλει να αναπτύξει δυνάμεις της FSB στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν

Το Μέγκρι αποτελεί κόκκινη γραμμή για την Αρμενία και τον αρμενικό λαό, δεν θα υπάρξει διάδρομος στο Μεγκρί. Αυτό δήλωσε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Πολιτική Σύμβαση Γκαγκίκ Μελκονιάν, σε συνέντευξή του στο Azatutyun TV, σχολιάζοντας την επιθυμία της Ρωσίας να αναπτύξει δυνάμεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν.

Σύμφωνα με τον Μελκονιάν, οι δρόμοι και οι επικοινωνίες μπορούν να ανοίξουν, αλλά θα πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο της Αρμενίας και όχι των Ρώσων.

Ο φιλοκυβερνητικός βουλευτής υπενθύμισε ότι η ρωσική πλευρά κάποτε δημιούργησε βάσεις στους δρόμους του Γεγκεγκναντζόρ και του Τζερμούκ, έστειλε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό στρατιωτών στο Σουνίκ και “αυτός ο στρατός δεν παρενέβαινε σε τίποτα”. Σύμφωνα με τον Μελκονιάν, συνέβη το αντίθετο: όταν το Αζερμπαϊτζάν επιτέθηκε προς την κατεύθυνση του Τζερμούκ, του Βάρντενις και τον Σεπτέμβριο του 2022 κατέλαβε εδάφη οι Ρώσοι εγκατέλειψαν τις βάσεις τους τρεις τέσσερις ώρες πριν από την επίθεση.

Μιλώντας πρόσφατα σε κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή, ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ τον Νοέμβριο του 2020, η ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων στο Μεγκρί της Αρμενίας ήταν κόκκινη γραμμή για τον ίδιο, σημειώνοντας ότι ως αποτέλεσμα των συζητήσεων κατέληξαν σε ένα κείμενο που δεν λέει τίποτα για τη δημιουργία διαδρόμου μέσω αρμενικού εδάφους, αλλά για την παύση των εχθροπραξιών, την επιστροφή 7 περιοχών, τη δημιουργία διαδρόμου στο Λατσίν και την ανάπτυξη των Ρώσων ειρηνευτικών δυνάμεων εκεί και στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. “Υπέγραψα αυτό το κείμενο το πρωί της 9ης Νοεμβρίου”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Μελκονιάν σημείωσε ότι μόνο η Αρμενία τηρεί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός της 9ης Νοεμβρίου 2020, τονίζοντας ότι το Ερεβάν έχει εκτελέσει όλα τα σημεία, ενώ το Μπακού δεν έχει εκτελέσει ούτε τα μισά από αυτά.

“Εμείς δώσαμε το Χτσαμπέρντ, τα υπόλοιπα εδάφη παραδόθηκαν σταδιακά από τους Ρώσους στους Αζέρους. Οι Ρώσοι έδωσαν και τον διάδρομο του Λατσίν, έδωσαν τα πάντα και δεν υπερασπίστηκαν ούτε ένα σημείο της συμφωνίας αυτής της δήλωσης. Όλος τους ο στόχος είναι να δώσουν το διάδρομο στο Αζερμπαϊτζάν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί, δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα στρατό να σταθεί εκεί, αυτό είναι το έδαφός μας, πρέπει να προστατεύσουμε το έδαφός μας, πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλειά του”, δήλωσε ο Αρμένιος βουλευτής.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube