Weather Icon
Γαλλία , Ινδία 12 Ιουλίου 2023

Η Ινδία αγοράζει 26 ακόμα Rafale από τη Γαλλία και 3 υποβρύχια κλάσης Scorpene

Η Ινδία αγοράζει 26 ακόμα Rafale από τη Γαλλία και 3 υποβρύχια κλάσης Scorpene

Το Συμβούλιο Προμηθειών Άμυνας (DPB) της Ινδίας ενέκρινε την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών Rafale M και πρόσθετων υποβρυχίων κλάσης Scorpene για το Ναυτικό, πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι στο Παρίσι.

Σε συνεδρίαση τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2ο23, το Διοικητικό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως στις δύο συμφωνίες και η αποδοχή της ανάγκης (Acceptance of Necessity – AoN) είναι πιθανό να εκδοθεί από το Συμβούλιο αμυντικών αγορών (Defence Acquisition Counci – DAC) την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023. Ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει διμερείς συνομιλίες στη Γαλλία την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023, όπου τα δύο προγράμματα είναι πιθανό να γίνουν αναφορά.

Πηγές ανέφεραν ότι η απόκτηση 26 μαχητικών Rafale M θα ανταποκριθεί στις άμεσες και κρίσιμες απαιτήσεις του Ινδικού Ναυτικού για μαχητικάαεροπλανοφόρων και θα έχει παρόμοιο πλεονέκτημα με τα 36 αεροσκάφη Rafale που βρίσκονται ήδη σε υπηρεσία στο ινδικό ναυτικό.

Ενώ η υπογραφή μιας επίσημης συμφωνίας θα πάρει χρόνο καθώς οι τεχνολογικές-εμπορικές διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες, η σύμβαση εκτιμάται ότι θα αποτιμηθεί σε περίπου 5,5 δισεκατομμύρια Ευρώ. Τα αεροσκάφη θα είναι εξοπλισμένα με συγκεκριμένα πρότυπα της Ινδίας και θα έχουν επίσης πολλά εγχώρια συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των όπλων. Θα καλύψουν ένα ζωτικό κενό στο Ναυτικό, καθώς η ανάπτυξη ενός αυτόχθονου μαχητικού με δυνατότητα προσνήωσης σε αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκαετία πριν ολοκληρωθεί.

Το Συμβούλιο Προμηθειών Άμυνας (DBP) έχει επίσης αποφασίσει την απόκτηση τριών επιπλέον υποβρυχίων Scorpene, επεκτείνοντας την τρέχουσα σειρά σκαφών που κατασκευάζονται στο Mazagaon Dockyards Limited (MDL). Αυτά τα υποβρύχια θα είναι περισσότερο προηγμένες εκδόσεις της τρέχουσας κατηγορίας σκαφών που κατασκευάζονται από το ναυπηγείο. Πέντε έχουν παραδοθεί και το έκτο αναμένεται να παραδοθεί το επόμενο έτος.Τα τρία Super Scorpenes που θα κατασκευαστούν θα έχουν εγχώριο σύστημα Air Independent Propulsion (AIP) που αναπτύχθηκε από την DRDO και θα έχουν αυτόχθονο περιεχόμενο κοντά στο 60%, με αποτέλεσμα σημαντική μεταφορά τεχνολογίας στο MDL. Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες και η συμφωνία αναμένεται να αποτιμηθεί σε περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ.”

ΠΗΓΗ: Economic Times

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube