REAL TIME |

Weather Icon

Γιώργος Σιδέρης: Με μόλις μια παράβαση οι Τούρκοι θυμίζουν στην αθηναϊκή ελίτ ότι θα επιμείνουν να μην καταθέτουν σχέδιο πτήσης

Γιώργος Σιδέρης: Με μόλις μια παράβαση οι Τούρκοι θυμίζουν στην αθηναϊκή ελίτ ότι θα επιμείνουν να μην καταθέτουν σχέδιο πτήσης

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ – Hellas Journal

Η Νατοϊκή άσκηση εντός του FIR Αθηνών Neptune Strike μπορεί να πει κανείς ότι ήταν η φάκα και η Τουρκία πήγε να αρπάξει το “τυρί” με το Συμμαχικό καπέλο.

Την ώρα που όσοι Σύμμαχοι μετείχαν στην άσκηση, νότια της Καρπάθου κατέθεσαν σχέδιο πτήσης στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η παραφωνία ήρθε γι’ ακόμη μια φορά από την Άγκυρα.

Οι γείτονές μας που κατά πάγια τακτική δεν αναγνωρίζουν το FIR Αθηνών και τα 10 ναυτικά μίλια του εναερίου χώρου της Ελλάδας, για να φτάσουν στην περιοχή της άσκησης, εφόσον αισθάνονται κανονικοί σύμμαχοι μας θα έπρεπε να εναρμονιστούν με την ελληνική ΝΟΤΑΜ που είχε εκδοθεί για την άσκηση.

Στρατιωτικές πηγές σχολίαζαν ότι τα δυο τουρκικά F-16 αναχαιτίστηκαν ως “άγνωστα ίχνη”. Και ο ήχος του scramble ακούστηκε μετά από πολλούς μήνες ώστε ν’ απογειωθούν οι ιπτάμενοι και τα μαχητικά επιφυλακής. Τελευταία φορά που είχαν προχωρήσει οι Τούρκοι σε παράβαση του FIR Αθηνών ήταν στις 22 Ιουνίου.

Στην άσκηση παίρνουν μέρος F-18 των Ηνωμένων Πολιτειών που απονηώνονται από το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford, βρετανικά Eurofighter Typhoon και ελληνικά F-16 από την αεροπορική βάση της Σούδας.

  • ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 14η ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 1 (2 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 2

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 1

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : –

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube