Weather Icon

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Συμβιβασμός στα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Συμβιβασμός στα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής

Γιάννος Χαραλαμπίδης: Ο Ερντογάν μετατρέπει τα Κατεχόμενα σε επαρχία της Τουρκίας. Συμβιβασμός στα τετελεσμένα της εισβολής δηλαδή στον πληθυσμιακό, γεωγραφικό και διοικητικό διαχωρισμό της Κύπρου.

Την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα Κατεχόμενα στις 20 Ιουλίου 2023 σχολίασε ο Γιάννος Χαραλαμπίδης στις 20 Ιουλίου 2023.

Το ρεπορτάζ

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφίχθη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στα Κατεχόμενα, με πτήση μέσω ΗΕΑ (κάτι που θεωρείται παράνομο, καθώς τα κατεχόμενα δεν είναι αναγνωρισμένο κράτος), όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του αεροδρομίου.

Ο κ. Ερντογάν είχε συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και συζήτησαν τις σχέσεις Τουρκίας-ψευδοκράτους «σε όλες τις πτυχές, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα ανταλλάξουν απόψεις για την υπόθεση της Κύπρου».

Η καθιερωμένη παρέλαση στην κατεχόμενη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά απόγευμα, στις 18:00, ενώ ο Ερντογάν μίλησε σε ειδική επετειακή συνεδρίαση της Ολομέλειας της «Βουλής».

Ο Ερντογάν έφυγε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με συμφωνίες 50,7 δισ. δολαρίων – Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο δώρο στον πρόεδρο των Εμιράτων. Έκλεισαν συμφωνίες σε πολλούς τομείς, της ενέργειας, της άμυνας, της τεχνητής νοημοσύνης και τους εμπορίου. Η τουρκική αντιπολίτευση καταγγέλλει ότι ο Ερντογάν προχωρά σε ξεπούλημα εθνικής περιουσίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube