REAL TIME |

Weather Icon

Γεραπετρίτης: «Η αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη»

Γεραπετρίτης: «Η αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη»

(AP Photo/Petros Karadjias)

Αρνητική η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Τιράνων για τον Μπελέρη

«Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη η οποία συνιστά σαφή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου», αναφέρει ο Ελληνας ΥΠΕΞ έπειτα από την απόρριψη της έφεσης του προφυλακισμένου εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, από το Ανώτατο Δικαστήριο Τιράνων.

«Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου Τιράνων να απορρίψει την έφεση του προφυλακισμένου εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, κ. Φρέντη Μπελέρη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες αποφάσεις αλβανικών δικαστηρίων, οι οποίες, στην ουσία, στερούν από τον κ. Μπελέρη το δικαίωμα να ορκιστεί και να αναλάβει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας», σημειώνει στη δήλωσή του ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας και συνεχίζει: «Πρόκειται για αρνητική εξέλιξη, η οποία συνιστά σαφή παραβίαση των θεμελιωδών αρχών του κράτους δικαίου, τους οποίους η Αλβανία οφείλει να σέβεται και να τηρεί απαρέγκλιτα εφόσον θέλει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας».

«Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα, νομοθετικά ή διοικητικά, για την άμεση ορκωμοσία του κ. Μπελέρη, εντός ή εκτός φυλακής. Το υπουργείο Εξωτερικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και θα εγείρει το ζήτημα αυτό σε όλα τα διεθνή φόρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Γεραπετρίτης.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube