REAL TIME |

Weather Icon

Εργατικά συνδικάτα ανά τον κόσμο κάνουν έκκληση για την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν

Εργατικά συνδικάτα ανά τον κόσμο κάνουν έκκληση για την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν

Εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βρετανία και την Κολομβία συνέχισαν τις εκκλήσεις για την απελευθέρωση του ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν και ζήτησαν να συμμετάσχουν σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες στις 26 Ιουλίου.

Εκπρόσωποι εργατικών συνδικάτων από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Βρετανία και την Κολομβία έχουν κάνει επανειλημμένα εκκλήσεις για την ελευθερία και την αποφυλάκιση του ιδρυτή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Η μακροχρόνια εκστρατεία για την απελευθέρωση του Οτζαλάν θα συνεχιστεί με συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. «Καλούμε για την απελευθέρωση του Οτζαλάν και θέλουμε να έρθετε στη συνέντευξη Τύπου στις 26 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, όπου θα εξηγήσουμε γιατί η απελευθέρωσή  του είναι σημαντική και ότι χρειαζόμαστε πληροφορίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται φυλακισμένος τώρα ο Οτζαλάν»: είπε στον Erem Kansoy του ειδησεογραφικού ιστότοπου Medya Haber, ο Simon Dubbins, Διευθυντής  της International Research for Unite the Union.

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας είχαν προηγουμένως πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας τον Μάιο, ζητώντας να σταματήσει η φυλάκιση στην απομόνωση του ηγέτη του PKK.

Ο Οτζαλάν εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης σε μια ειδικά κατασκευασμένη φυλακή στο νησί Ιμραλί της Τουρκίας από το 1999 και μέχρι το 2011 του επιτρεπόταν να επικοινωνεί με την οικογένεια και τους δικηγόρους του μόνο σε ακανόνιστα διαστήματα. Μετά το 2011, οι περιορισμοί έγιναν πολύ αυστηρότεροι και οι επισκέψεις περιορίστηκαν σε μερικές φορές το χρόνο. Από το 2021, ο Οτζαλάν βρίσκεται σε απόλυτη απομόνωση από τον έξω κόσμο.

Η τελευταία του επαφή (με τον έξω κόσμο) ήταν  ένα τηλεφώνημα με τον αδελφό του το οποίο διεκόπη.

«Ο Οτζαλάν πρέπει να απελευθερωθεί, είναι προϋπόθεση για μια νέα ειρηνευτική διαδικασία στην Τουρκία και στην ευρύτερη περιοχή. Η απελευθέρωσή του είναι απαραίτητη για αυτό»: είπε ο Dubbins.

Το UNITE είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο της Βρετανίας, το οποίο οργανώνει Βρετανούς και Ιρλανδούς εργάτες. Με περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια μέλη, το σωματείο δραστηριοποιείται σε διεθνείς αγώνες για τη δικαιοσύνη.

«Υποστηρίζουμε αυτή την εκστρατεία για την απελευθέρωση του Οτζαλάν, για την ειρήνη και τα δικαιώματα παγκοσμίως»: δήλωσε ο εκπρόσωπος της ισπανικής CCOO de Industria, Juan Blanco. «Αυτή η υπόθεση είναι πολύ σημαντική για τη δικαιοσύνη σε όλο τον κόσμο».

Η CCOO de Industria είναι μέρος των Επιτροπών Εργαζομένων (CCOO) στην Ισπανία, σχηματίζοντας το μεγαλύτερο συνδικάτο μαζί με άλλες 17 οργανώσεις. Είναι επίσης μέρος της πανευρωπαϊκής ένωσης industrialAll.

Η Nuria Martinez από το Fensuagro, το σωματείο εργαζομένων γεωργίας της Κολομβίας, είπε: «Ως Κολομβιανοί, καταλαβαίνουμε πολύ καλά τι συμβαίνει, ζούμε τον πόλεμο εδώ και πολύ καιρό. Πιστεύουμε ότι η ελευθερία του Οτζαλάν είναι πολύ θεμελιώδης για μια ειρήνη που μπορεί να οικοδομηθεί στην Τουρκία και με τη συμμετοχή του κουρδικό λαού».

Το εργατικό συνδικάτο Fensuagro συνεργάζεται με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Συνδικάτων και είναι ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος των αγροτοεργατών και των μικροκαλλιεργητών στην Κολομβία. Έχει εργαστεί για τη μεταρρύθμιση της γης από τη δεκαετία του 1970 και οι ηγέτες της έχουν γίνει στόχος δολοφονιών και  απαγωγών από τότε.

«Η εκστρατεία για την ελευθερία του Οτζαλάν είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο επειδή πρόκειται για άνθρωπο, αλλά και επειδή οι ιδέες του είναι πολύ κρίσιμες στη Μέση Ανατολή και, νομίζω, σε όλο τον κόσμο για την επίτευξη της ειρήνης»: δήλωσε η εκπρόσωπος της Fiom CGIL στην Ιταλία, Valentina Orazinni. «Οι ιδέες του Οτζαλάν και ο αγώνας του κουρδικού λαού είναι πηγή εμπνεύσεως. Θα μπορούσαν να αποτελούν μια καλή κατευθυντήριο οδό και για άλλους λαούς στον κόσμο που αναζητούν ειρήνη».

Η Fiom CGIL, η Ιταλική Ομοσπονδία Μεταλλουργών ιδρύθηκε το 1901 και απαγορεύτηκε το 1924 υπό την ιταλική φασιστική κυβέρνηση. Επανιδρύθηκε το 1944 και έφτασε τα 600.000 μέλη στο απόγειό του.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://medyanews.net/international-trade-unions-call-for-freedom-for-ocalan/

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube