Weather Icon

Ένα λιοντάρι για τις Σέρρες! Ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Ουρουγουανός που λατρεύει το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 φέρνει και κόσμο του ΠΑΟΚ και ένα 10αρι στον Πανσερραϊκό

Ένα λιοντάρι για τις Σέρρες! Ο Πάμπλο Γκαρσία, ο Ουρουγουανός που λατρεύει το σύνθημα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 φέρνει και κόσμο του ΠΑΟΚ και ένα 10αρι στον Πανσερραϊκό

Σαν Λιοντάρι της Αμφίπολης ο Πάμπλο… έτοιμος να σηκωθεί! Η κίνηση που πείραξε πολύ τον Ουρουγουανό και η ευκαιρία που του δίνει ο Πανσερραϊκός να πάρει διδάγματα από ένα μεγάλο σχολείο με ιστορία στο ποδόσφαιρο.

Του Χρήστου Κωνσταντινίδη / Sportdog.gr

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στη Super League και έχει ξεκινήσει κινήσεις για τη δημιουργία μίας ομάδας, η οποία θα μπορέσει να εξασφαλίσει με άνεση την παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Αφού τα «λιοντάρια» εξασφάλισαν, ότι πληρούν τις προϋποθέσεις αδειοδότησης για τη συμμετοχή τους στην Α’Εθνική, προχώρησαν σε προσλήψεις στελεχών για την ενίσχυση της ομάδας σε επιτελικό επίπεδο, όπως ο Σωτήρης Μάρκου που ανέλαβε Γενικός Διευθυντής – Β’αντιπρόεδρος και ο Τάσος Παπάζογλου που  μετά από μία γεμάτη ποδοσφαιρική καριέρα επέστρεψε στις Σέρρες για να μετουσιώσει την εμπειρία του στο χώρο από το ρόλο του αθλητικού διευθυντή. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν, δε, ότι οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζουν μεταγραφικό ντεμαράζ με άρωμα από Super League, προσεγγίζοντας περιπτώσεις παικτών, όπως ο Ανδρέας Γιαννιώτης, o Κωνσταντίνος Μπαλογιάννης και ο Κόστα Άλεξιτς.

Η ηχηρότερη κίνηση της ομάδας των Σερρών είναι σίγουρα η έλευση του Πάμπλο Γκαρσία, μία εξέλιξη που ανεβάζει το θερμόμετρο στον σχεδιασμό. Για τον Ουρουγουανό τεχνικό οι συστάσεις, αν και περιττές, είναι αναγκαίες να γίνονται. Γιατί είναι ένας άνθρωπος που μπορεί στο θυμικό των Ελλήνων να έχει μείνει ο εκρηκτικός του χαρακτήρας, αλλά έχει τέτοιες παραστάσεις από ποδόσφαιρο που μόνο κατσαπλιάδες μπορούν να αμφισβητήσουν τις γνώσεις του.

Ως παίκτης οι σταθμοί στην καριέρα του είναι αξιοζήλευτοι. Μοντεβιδέο, Πενιαρόλ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μίλαν, Βενέτσια, Οσασούνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Θέλτα, Μούρθια και εννοείται πολύ ΠΑΟΚ, αλλά και Ξάνθη στα στερνά του, ενώ υπήρξε διεθνής με την Ουρουγουάη με την οποία αγωνίστηκε στο Κόπα Αμέρικα του 1991 και στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Πρωταθλητής με τους μικρούς – Κυπελλούχος με τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ του έδωσε την ευκαιρία να κάνει τα πρώτα του βήματα στην προπονητική. Όποια ομάδα ανέλαβε στις Ακαδημίες την έστεψε πρωταθλήτρια. Πρώτα ήταν η Κ7 τη σεζόν 2015-2016 και μετά η Κ19, με την οποία κέρδισε τρεις τίτλους σε τέσσερις χρονιές. Η μεγάλη πρόκληση για τον ίδιο όμως ήρθε τον Οκτώβριο του 2020, όταν ο Άμπελ Φερέιρα άφησε στα κρύα του λουτρού τον ΠΑΟΚ για να πάει στην Παλμέιρας. Το έργο του ήταν δύσκολο σε μία χρονιά με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Είχε όμως την αποδοχή του κόσμου που του έδινε δύναμη και έτσι κατάφερε να τερματίσει την ομάδα δεύτερη

Και όχι μόνο αυτό. Κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό, σε ένα ματς που οι ΠΑΟΚτσήδες το είδαν σαν να τους το χρωστούσε η μοίρα, από το 2013, όταν ο Αστέρας Τρίπολης τους απέκλεισε στα ημιτελικά και προκρίθηκε στον τελικό με τους Πειραιώτες. Ο κύκλος του Πάμπλο Γκαρσία με τον ΠΑΟΚ έκλεισε μετά από εκείνη τη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ δεν του έδωσε τη δυνατότητα να είναι αυτός που θα χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν και εμπιστεύτηκε ξανά τον Λουτσέσκου. Ήταν μία κίνηση που πείραξε πολύ τον Ουρουγουανό, ο οποίος και με τα δίκια του θεώρησε, πως αδικήθηκε παρότι έφερε έναν τίτλο στην Τούμπα.

Σχολείο ο Πανσερραϊκός

Με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Πανσερραϊκού, ο Πάμπλο Γκαρσία ανοίγει μία νέα σελίδα στην καριέρα του. Έτσι και αλλιώς ήθελε να απογαλακτιστεί από το περιβάλλον του ΠΑΟΚ και να δει τι θα κάνει στην προπονητική του σταδιοδρομία του, χωρίς να τον ακολουθεί η ταμπέλα μίας μεγάλης ομάδας. Το παρατσούκλι του εξάλλου, είναι το Ελ Κανάριο, που σημαίνει ο επαρχιώτης και ο Πανσερραϊκός είναι ομάδα της περιφέρειας μεν, ιστορικότατη δε.

Τα «λιοντάρια» μπορούν να εξελιχθούν σε ένα πολύ καλό σχολείο. Γιατί θα αποκτήσει τριβή με ομάδα που θα παλέψει για τη σωτηρία. Οπότε είναι σίγουρο, ότι θα μάθει πράγματα. Γιατί είναι τελείως διαφορετικός ο πρωταθλητισμός για τη μάχη του υποβιβασμού. Είναι διαφορετική η πίεση. Τα διδάγματα όμως σε περίπτωση επιτυχίας, μπορούν βοηθήσουν πολύ έναν φιλόδοξο προπονητή, ο οποίος δούλεψε με παίκτες των Ακαδημιών, οι οποίοι είτε αξιοποιήθηκαν στην πρώτη ομάδα και απέκτησαν ρόλο, είτε έχουν πιθανότητες να μπούνε στην εξίσωση.

Οι παίκτες του Πάμπλο και ο Χατζηστραβός

Τέτοιες περιπτώσεις είναι ο Κουλιεράκης, ο Κούτσιας και ο Τζίμας. Ο Κωνσταντέλιας δούλεψε λίγο μαζί του (γιατί έκανε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα), αλλά σίγουρα πήρε πράγματα. Υπάρχουν κάποια παιδιά που μπορεί να τον ακολουθήσουν σε αυτό το μονοπάτι, επειδή τον ξέρουν πολύ καλά και τον εμπιστεύονται ως προπονητή.

Ένας από αυτούς που ακούγεται, είναι ο Ζήσης Χατζηστραβός, ένας παίκτης, ο οποίος αγωνίζεται ως δεκάρι, με εξαιρετικές προοπτικές εξέλιξης. Όπως διαβάζουμε στο προφίλ του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ, ήταν βασικό στέλεχος της πρωταθλήτριας Κ17 και αρχηγός στην πρωταθλήτρια Κ19 (και τις δύο κοούτσαρε ο Γκαρσία). Διαθέτει καλή τεχνική, πλουραλισμό και δίνει εναλλακτικές λύσεις, αφού μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο κέντρο, αλλά και στα άκρα της επίθεσης, ενώ έχει μπαρουτοκαπνιστεί παίζοντας δανεικός στον Καραϊσκάκη και τη Λαμία. Επίσης είναι Σερραίος και μάλιστα ξεκίνησε την καριέρα του από τον Πανσερραϊκό.

Άρα και συναισθηματικά αυτή η επιστροφή θα έχει έναν σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα για τον ίδιο. Επίπρόσθετα ο Χατζηστραβός είναι ένας άνθρωπος που βιώνει σε βάθος τον αθλητισμό, αφού είναι φοιτητής της Γυμναστικής Ακαδημίας.

Ο κόσμος που τον στηρίζει

Μαθαίνουμε και κάτι ακόμα. Μπορεί, όπως αναφέραμε, ο Γκαρσία να προσπαθεί να απογαλακτιστεί από το περιβάλλον του ΠΑΟΚ, υπάρχει όμως πολύς κόσμος της ομάδας που τον στηρίζει. Πρόκειται για ΠΑΟΚτσήδες που έχουν σχέση με τις Σέρρες και θεωρείται σχεδόν σίγουρο, ότι θα υποστηρίξουν Πανσερραϊκό λόγω Πάμπλο Γκαρσία. 

Οπότε παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία του φετινού Πανσεραϊκού που επέστρεψε μετά από 13 χρόνια στη Super League και το κατά πόσο θα μείνει ανεξίτηλη η σφραγίδα του Πάμπλο Γκαρσία, ενός ανθρώπου που είναι τόσο πολύ δεμένος με την Ελλάδα σε σημείο να γίνεται κοινωνός του συνθήματος της Επανάστασης του 1821, «Ελευθερία ή Θάνατος».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube