Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 20 Ιουλίου 2023

Εκπρόσωπος Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Λευκού Οίκου: Η Ρωσία σχεδιάζει να χτυπήσει πλοίο με σιτηρά και θα κατηγορήσει την Ουκρανία

Εκπρόσωπος Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Λευκού Οίκου: Η Ρωσία σχεδιάζει να χτυπήσει πλοίο με σιτηρά και θα κατηγορήσει την Ουκρανία

ΗΠΑ: Η Ρωσία σχεδιάζει να επιτεθεί σε εμπορικά πλοία και να κατηγορήσει το Κίεβο

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο να εξαπολύσει επιθέσεις σε εμπορικά πλοία που μεταφέρουν σιτηρά της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα και κατόπιν να κατηγορήσει το Κίεβο, δήλωσε χθες Τετάρτη αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

“Ο ρωσικός στρατός μπορεί να διευρύνει τη στόχευση” εγκαταστάσεων και μέσων μεταφοράς σιτηρών της Ουκρανίας και “να συμπεριλάβει επιθέσεις εναντίον πολιτικών πλοίων”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άνταμ Χοτζ, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Η κατηγορία αυτή βασίζεται σε στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και αποχαρακτηρίστηκαν, εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Η καταγγελία της Ουάσιγκτον καταγράφεται μετά την άρνηση της Μόσχας τη Δευτέρα να παρατείνει τη συμφωνία που επέτρεπε τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω λιμένων στη Μαύρη Θάλασσα και μετά τα αεροπορικά πλήγματα προχθές Τρίτη και χθες Τετάρτη εναντίον τερματικών σταθμών σιτηρών στο λιμάνι της Οδησσού.

“Οι πληροφορίες μας υποδεικνύουν ότι η Ρωσία πόντισε νέες νάρκες κοντά σε ουκρανικά λιμάνια”, είπε ο κ. Χοτζ. “Θεωρούμε ότι πρόκειται για μέρος συντονισμένης προσπάθειας για να δικαιολογηθεί οποιαδήποτε επίθεση εναντίον πολιτικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και να επιρριφθεί η ευθύνη για αυτή στην Ουκρανία”, επέμεινε.

Η Μόσχα διεμήνυσε νωρίτερα χθες πως θα θεωρεί στρατιωτικό στόχο οποιοδήποτε πλοίο κατευθύνεται προς ουκρανικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Από την πλευρά του, το Κίεβο απαιτεί να προσφερθεί διεθνής συνοδεία στα φορτηγά πλοία μετά τον τερματισμό της συμφωνίας που επέτρεπε την εξαγωγή σιτηρών.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube