Weather Icon

Έκκληση της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας του Αρτσάχ προς τη διεθνή κοινότητα

Έκκληση της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας του Αρτσάχ προς τη διεθνή κοινότητα

Η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποιώντας στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά εργαλεία μέσω γενοκτονιακών ενεργειών επιδιώκει να επιτύχει τον κύριο στόχο της, την τελική εκδίωξη των Αρμενίων από το Αρτσάχ. Αυτό αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η Εθνοσυνέλευση του Αρτσάχ.

“Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν, αφού για άλλη μια φορά παραβίασαν κατάφωρα την κατάπαυση του πυρός, που καθιερώθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ με την τριμερή δήλωση της 9ης Νοεμβρίου 2020, τη νύχτα από τις 27 προς τις 28 Ιουνίου στις 01.30, άνοιξαν πυρ με διάφορα όπλα προς την κατεύθυνση της Δημοκρατίας του Αρτσάχ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 4 συμπατριώτες μας.

Πρόκειται για άλλη μια δολοφονία των πολιτών της Δημοκρατίας του Αρτσάχ που διαπράττει το Αζερμπαϊτζάν με τη χρήση πυροβολικού και μη επανδρωμένων αεροσκαφών υπό τον πλήρη αποκλεισμό του Αρτσάχ. Η στρατιωτική-πολιτική ηγεσία αυτής της δημοκρατίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις και τις αποφάσεις έγκυρων διεθνών οργανισμών, μέσω γενοκτονικών ενεργειών, που καλύπτονται από την ψευδή ατζέντα της ειρήνης και του διαλόγου, προσπαθεί να επιτύχει τον κύριο στόχο της – την τελική εκδίωξη των Αρμενίων από το Αρτσάχ με τη χρήση στρατιωτικών, πολιτικών και οικονομικών μέσων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το περιστατικό, μαζί με τις παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Αζερμπαϊτζάν, παρόμοιες με τις προηγούμενες, επίσης λαμβάνει χώρα τη στιγμή που, με τη μεσολάβηση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, διεξάγονταιν τακτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Αρμενίας και της Αρμενίας περί το θέματα της ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν.

Αυτό αναμφίβολα καταδεικνύει και επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι αυτές οι συνομιλίες γύρω από την “συνθήκη ειρήνης” δεν είναι στην πραγματικότητα τίποτα περισσότερο από μια απομίμηση της εγκαθίδρυσης μιας ατμόσφαιρας διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, δήθεν στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών.

Ανησυχώντας σοβαρά για την παρούσα επικίνδυνη πραγματικότητα, απευθυνόμαστε, εξ ονόματος του λαού της Δημοκρατίας του Αρτσάχ.

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στους ηγέτες των χωρών συμπροέδρων της Ομάδας Μινσκ του ΟΑΣΕ, εκτός από τις εκφράσεις συμπάθειας, τις προτροπές και τις συμβουλές, να λάβουν συγκεκριμένα πρακτικά μέτρα, ιδίως να επιβάλουν κυρώσεις κατά του Αζερμπαϊτζάν, περιορίζοντας τις επιθετικές του φιλοδοξίες. Είμαστε βέβαιοι ότι το στυλ λειτουργίας με διπλά πρότυπα ενθαρρύνει περαιτέρω το Αζερμπαϊτζάν.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube