REAL TIME |

Weather Icon

Δύο χρόνια έχει να δει τον Οτζαλάν η οικογένειά του! Αίτηση για επίσκεψη από τους συγγενείς

Δύο χρόνια έχει να δει τον Οτζαλάν η οικογένειά του! Αίτηση για επίσκεψη από τους συγγενείς

Οι οικογένειες του ηγέτη του PKK Αμπντουλάχ Οτσαλάν και των  Ομέρ Χαϊρί Κονάρ, Χαμίλι Γιλντιρίμ και Βεΐσι  Ακτάς, που κρατούνται στις φυλακές Ιμραλί έκαναν αίτηση στην εισαγγελία και στη διεύθυνση των φυλακών για επίσκεψη.

Ο Μεχμέτ Οτσαλάν, αδερφός του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος δεν έχει νέα από εδώ και 2 χρόνια και ο νόμιμος κηδεμόνας του, Μαζλούμ Ντιντς, και άλλοι κρατούμενοι στο Ιμράλι, ο αδελφός του Ομέρ Χαϊρί Κονάρ, Αλί Κονάρ, ο αδερφός του Χαμίλι Γιλντιρίμ, ο Πολάτ Γιλντιρίμ και η αδελφή του Βεΐσι  Ακτάς, έκαναν αίτηση στη Γενική Εισαγγελία της Προύσας τη Δευτέρα, ζητώντας επίσκεψη.

Οι δικηγόροι υπέβαλαν αίτηση για «επείγουσα συνάντηση» με τον δικαστή ποινικών εκτελέσεων της Προύσας στις 22 Νοεμβρίου, καθώς δεν δόθηκε θετική ή αρνητική απάντηση στις δύο φορές την εβδομάδα αίτησή τους για συνάντηση με τον πελάτη τους Οτσαλάν.

 Απαντώντας στην αίτηση, η δικαστική αρχή απέρριψε την αίτηση, δηλώνοντας ότι υπήρχαν δύο νέες πειθαρχικές ποινές στον Οτσαλάν που απαγόρευαν τις οικογενειακές επισκέψεις. 

Ως εμπόδιο στη συνάντηση, η δικαστική αρχή ανέφερε την απόφαση ότι επιβλήθηκε 6μηνη απαγόρευση συνάντησης με τον Οτσαλάν στις 12 Οκτωβρίου και 3μηνη απαγόρευση για οικογενειακές επισκέψεις στις 18 Αυγούστου. 

Ωστόσο, οι δικηγόροι δεν ενημερώθηκαν για τις αποφάσεις που αναφέρθηκαν ως λόγοι της απαγόρευσης.

Ο Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται υπό αυστηρές συνθήκες απομόνωσης στην Κλειστή Φυλακή Υψηλής Ασφάλειας Ιμραλί για 24 χρόνια, τηλεφώνησε χθες με τον αδελφό του Μεχμέτ Οτσαλάν μετά το τελευταίο τηλεφώνημα στις 27 Απριλίου 2020. Ωστόσο, ο Μεχμέτ Οτσαλάν είχε ανακοινώσει ότι το τηλεφώνημα διακόπηκε.

mezopotamya News

The Hellenic Information Team

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube