REAL TIME |

Κατάρ , Τουρκία 8 Ιουλίου 2023

Διευρύνεται η συνεργασία Τουρκίας – Κατάρ

Διευρύνεται η συνεργασία Τουρκίας – Κατάρ

Προοπτική οικονομικής συνεργασίας με το Κατάρ θα συζητήσουν αξιωματούχοι του Ερντογάν

Ο αντιπρόεδρος και ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας θα ταξιδέψουν στο Κατάρ το Σάββατο για να συζητήσουν «ευκαιρίες οικονομικής συνεργασίας» με τους ηγέτες της χώρας του Κόλπου πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι του προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στον Κόλπο στις 17-19 Ιουλίου, δήλωσε η Άγκυρα.

Ο αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ, και ο υπουργός Οικονομικών και Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, θα συναντήσουν τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι, καθώς και αντιπροσωπείες το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν τους οικονομικούς δεσμούς και να ενισχύσουν τις σχέσεις, ανέφερε η κυβέρνηση.

Το Reuters ανέφερε την Παρασκευή ότι η Τουρκία αναμένει από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να πραγματοποιήσουν άμεσες επενδύσεις περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων αρχικά και 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων συνολικά, στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της άμυνας μετά την επίσκεψη Ερντογάν στις τρεις χώρες.

Από το 2021, όταν η Τουρκία ξεκίνησε μια διπλωματική προσπάθεια για να επιδιορθώσει τους δεσμούς με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι επενδύσεις και η χρηματοδότηση από τον Κόλπο συνέβαλαν στην ανακούφιση της πίεσης στην οικονομία της Τουρκίας και στο απόθεμα σκληρού νομίσματος.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube