Weather Icon
Ελβετία 15 Ιουλίου 2023

Credit Suisse: Τα αρχεία της έρευνας για την κατάρρευσή της θα μείνουν μυστικά για 50 χρόνια

Credit Suisse: Τα αρχεία της έρευνας για την κατάρρευσή της θα μείνουν μυστικά για 50 χρόνια

Αρχεία κοινοβουλευτικής έρευνας για Credit Suisse 

H κοινοβουλευτική έρευνα για την κατάρρευση της Credit Suisse θα κρατήσει τους φακέλους της κλειστούς για 50 χρόνια, ανέφερε σήμερα το Reuters, επικαλούμενο την εφημερίδα Aargauer Zeitung.

Η ερευνητική επιτροπή θα παραδώσει τα αρχεία της, τα οποία περιλαμβάνουν καταθέσεις μαρτύρων και έγγραφα στα Ελβετικά Ομοσπονδιακά Αρχεία μετά από πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τα συνήθη 30 χρόνια, ανέφερε η εφημερίδα.

Η Ελβετική Εταιρεία Ιστορίας εξέφρασε ανησυχίες για το μεγάλο χρονικό διάστημα, με τον πρόεδρό της Sacha Zala να απευθύνει επιστολή στην επικεφαλής της επιτροπής, Isabelle Chassot.

“Εάν οι ερευνητές θελήσουν να διερευνήσουν επιστημονικά την τραπεζική κρίση του 2023, η πρόσβαση στα αρχεία της CS θα ήταν ανεκτίμητη”, έγραψε ο Zala, σύμφωνα με την εφημερίδα.

“Ιδανικά, θα πρέπει να είναι δυνατή η διασφάλιση και η πρόσβαση στο αρχείο μετά την παρέλευση μιας κατάλληλης περιόδου προστασίας και, εάν είναι απαραίτητο, υπό όρους ιστορικής έρευνας”, πρόσθεσε.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις δραστηριότητες της ελβετικής κυβέρνησης, της χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής αρχής και της κεντρικής τράπεζας κατά την πορεία προς την έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse από την UBS τον Μάρτιο.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube