Weather Icon
Γερμανία , Ουκρανία , Ρωσία 25 Ιουλίου 2023

Bild: Έκθεση του γερμανικού Γενικού Επιτελείου επιρρίπτει ευθύνες για τις αποτυχίες στους αξιωματικούς του ουκρανικού στρατού

Bild: Έκθεση του γερμανικού Γενικού Επιτελείου επιρρίπτει ευθύνες για τις αποτυχίες στους αξιωματικούς του ουκρανικού στρατού

Οι Ουκρανοί αξιωματικοί ακυρώνουν τις επιτυχίες των στρατιωτών τους

Οι εκπρόσωποι της Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις) συνέταξαν μια έκθεση που επικρίνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) για την κακή χρήση των δεξιοτήτων μάχης που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης στη Δύση.

Οι συντάκτες του εγγράφου βλέπουν πως το κύριο πρόβλημα εντοπίζεται στις ενέργειες των αξιωματικών Ουκρανών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, το έγγραφο έχει ξεχωριστό κεφάλαιο που περιγράφει τα συμπεράσματα από τις παρατηρήσεις των ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Ορισμένες στρατιωτικές μονάδες χωρίζονται σε πολύ μικρές υποομάδες και αποδεικνύεται ότι καθεμία από αυτές πραγματοποιεί ορισμένες ενέργειες, αλλά δεν υπάρχει συντονισμός στην μάχη».

Εξαιτίας αυτού, η πιθανότητα να χτυπήσει ο Ουκρανός στρατιώτης άλλο Ουκρανό στρατιώτη αυξάνεται, γράφει η εφημερίδα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν στοιχεία μάχης που να επιτρέπουν εδραίωση υπεροχής πυρός σε μια αποφασιστική στιγμή.

Η Bild σημειώνει ότι η δυτική εκπαίδευση, η τεχνική υπεροχή ή η υπεροχή σε ανθρώπινο δυναμικό δεν θα βοηθήσουν σε αυτό το είδος μάχης.

Οι συντάκτες της έκθεσης της Bundeswehr εξηγούν την τρέχουσα κατάσταση κυρίως όχι με μεμονωμένα λάθη, αλλά εστιάζουν στο «ουκρανικό στρατιωτικό δόγμα».

Όσο περισσότερη εμπειρία έχει ένας στρατιώτης στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και όσο υψηλότερος είναι ο βαθμός του, τόσο λιγότερο μαθαίνει τις αρχές της εκπαίδευσης που έλαβε στη Δύση, σημειώνει η εφημερίδα.

Στο έγγραφο περιγράφεται η κατάσταση χρησιμοποιώντας το παράδειγμα νεαρών Ουκρανών στρατιωτών: μαθαίνουν το υλικό, αλλά όταν βρίσκονται στην Ουκρανία, ακολουθούν τις εντολές αξιωματικών που δεν μπορούν να ενεργήσουν σύμφωνα με το δυτικό μοντέλο.

Σύμφωνα με την Bild, με βάση την έκθεση της Bundeswehr, «Ουκρανοί αξιωματικοί ακυρώνουν τις επιτυχίες» που επιτυγχάνουν οι στρατιώτες κατά την εκπαίδευσή τους στη Δύση.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι οι ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας επιδέχεται εξαιρετικά κριτική αξιολόγηση.
Ως αποτέλεσμα, η αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού «εξακολουθεί να εξελίσσεται μάλλον αργά», σημειώνει το άρθρο.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube